Bottas: harcban lehetünk a Red Bullal Kanadában


HIRDETÉS


Valtteri Bottas, a Williams F1 Team finn versenyzője úgy érzi, a hétvégi Kanadai Nagydíjon harcban lehetnek a címvédő Red Bull Racinggel, annak ellenére, hogy a legutóbbi Monacói Nagydíjon nem sikerült jól teljesíteniük.

A két héttel ezelőtti Monacói Nagydíjon a Williams egyik autójának sem sikerült az első tíz közé kerülnie az időmérő során, majd a vasárnapi futamon csak Felipe Massa volt az, akit leintett a kockás zászló, mivel Bottas a motor meghibásodása miatt nem tudta befejezni a versenyt.

A finn versenyző úgy gondolja, a Williams erősebb lehet Kanadában, mivel a pálya karakterisztikája jobban fekszik az autónak és annál kevésbé a Red Bullnak.

„Bár nem könnyű velük felvenni a versenyt, mivel ők is folyamtosan fejlesztenek, úgy gondolom, harcban lehetünk a Red Bullal – mondta Bottas. – Papíron, Monaco volt a legnehezebb pálya számunkra, míg a Red Bullnak ez volt a legkedvezőbb a szezonban. Montreal viszont, a hosszú egyenesek miatt, már inkább nekünk fog kedvezni, de emellett a fejlesztéseken is tovább kell dolgoznunk.”

A grove-i alakulat számára az első kerekek üzemi hőfokra melegítése okozza a legnagyobb gondot, de Bottas szerint, sikerült megtalálniuk a probléma forrását. „Tudjuk, hogy Kanadában hűvös időre lehet számítani és ez megnehezíti az első abroncsok felmelegítését, ezért ennek érdekében néhány lépést kellett tennünk.”

Bottas jelenleg a világbajnoki tabella hetedik helyét foglalja el 34 ponttal, mindössze kilenc egységnyi lemaradással Sebastian Vettel mögött.Címkék:   Formula 1  Valtteri Bottas  Williams F1 Team  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas