Massa: nem meglepő Räikkönen szenvedése


HIRDETÉS


Felipe Massa elmondása szerint nem találja meglepőnek Kimi Räikkönen szenvedését és hátrányát csapattársához, Fernando Alonsohoz képest a Ferrarinál a Formula 1 2014-es szezonjában.

Räikkönen az elmúlt hat futam során négy alkalommal maradt alul Fernando Alonsoval szemben, s míg a spanyol az előkelő harmadik helyet foglalja el a két mercedeses pilóta mögött a világbajnokságban, addig a finn csak a tizenkettedik s hátránya 44 pont Alonsohoz képest.

A Ferrari technikai igazgatója, James Allison a Monacói Nagydíj után elmondta, 2007 világbajnoka ugyanazokkal a problémákkal küzd akárcsak Alonso, utalva ezzel arra, hogy Alonso jobb munkát végez a problémás F14 T-vel, mint Räikkönen. Felipe Massa, aki mindkét világbajnokkal volt már egy csapatban karriere során, úgy gondolja Räikkönennek nagyon nehéz lesz legyőznie a spanyolt, aki köré az egész csapat épült.

„Számomra egyáltalán nem meglepő a Räikkönen és Alonso közti különbség − mondta Massa, az Autosport, brit hírlap kérdésére. − Számítottam erre, mivel Fernando az egész csapatot maga köré építette, de ugyanakkor a vezetési stílusa is az ő kezére játszik.”

Massa azt is elmondta, egy versenyzőnek sem egyszerű megszokni egy csapatot, még akkor sem ha már korábban dolgozott velük, de a brazil szerint, az sem könnyű, ha olyan csapattársad van, mint Alonso, aki mellett mindig száz százalékot kell nyújtani a versenyben maradáshoz.

„Ahhoz, hogy jobb legyél, mint ő, mindig tökéletes munkát kell végezned, de véleményem szerint Kimi talán még nem érzi teljesen jól magát a Ferrarinál, valamint az autó sem tökéletes, ezenkívül Fernandonak ott a csapat is a háta mögött, szóval nem egyszerű a dolog” − részletezte Massa egykori csapattársa helyzetét.Címkék:   Formula 1  Felipe Massa  Kimi Raikkönen  Ferrari  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas