Kedden döntenek Szivós Márton jövőjéről


HIRDETÉS


A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika vezetője úgy gondolja, hogy Szivós Márton folytathatja pályafutását.

Merkely Béla professzor a pólószövetség honlapjának nyilatkozva elmondta, hogy tesztek sorát végezték el a világbajnok vízilabdázón, de hozzátette, ezek eredményeinek feldolgozása és a felelős döntés meghozatala időt vesz igénybe. Bár azt tudni lehet, hogy Szivós már elkezdte a könnyített úszóedzéseket - továbbá bekerült az Eb-keretbe -, az csak a jövő héten derülhet ki, kaphat-e teljes terhelést, azaz megkezdheti-e a komolyabb felkészülést a júliusi, budapesti kontinensviadalra.

Szivós Márton április 4-e estéjén került a városmajori klinikára, miután szúró mellkasi fájdalmat érzett a Vasas-Szeged bajnoki mérkőzésen. Még időben érkezett a klinikára ahhoz, hogy a kezdődő érelzáródásból ne legyen klasszikus infarktus. "Ma már az egész országban a hét minden napján, napi 24 órában vannak ügyeletben szívkatéteres laborok. Ezekben a betegek megkapják a szükséges ellátást, és így van a legnagyobb esélyük a felépülésre. Különösen akkor, ha a 3-4,5 órás időkapun belül eljutnak ezekbe a központokba, ahol az orvosok elkezdhetik a szükséges beavatkozásokat" - jelentette ki Merkely Béla.

A professzor emlékeztetett rá, hogy a kórházban eltöltött napok után Szivós úgy távozott a Semmelweis Egyetemről, hogy véglegesen hat hét elteltével hoznak döntést arról, visszatérhet-e a medencébe. A hat hét most telt le, s a Magyar Vízilabda Szövetség úgy döntött, hogy a kiemelt médiaérdeklődésre tekintettel kedden a válogatott margitszigeti edzését követően, a Hajós Alfréd uszodában sajtótájékoztató keretében találkozhatnak a sajtó képviselői Szivós Mártonnal, továbbá Merkely Bélával és Benedek Tibor szövetségi kapitánnyal; ekkorra feltehetően megszületik az orvosok döntése is - írta a szövetség honlapja. 

MTICímkék:   Vízilabda  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas