Kvyat: Monaco egy lépés az ismeretlenbe


HIRDETÉS


Daniil Kvyat számára a hétvégén rendeződő Formula 1-es Monacói Nagydíj egy lépés lesz az ismeretlenbe, hiszen  a Toro Rosso újonca még soha nem versenyzett utcai pályán karriere során.

Kvyat miután 2013-ban megnyerte a GP3-as sorozatot, a Red Bull Racing fiókcsapata, a Toro Rosso adta meg a lehetőséget a Formula 1-ben való versenyzéshez. Ezt kihasználva a 20 éves orosz, öt versenyből három során az első tíz között ért célba s ezzel ő lett a Formula 1 történetének legfiatalabb pontszerző versenyzője.

A Formula 1 hatodik versenyhétvégéje, a Monacói Nagydíj azonban teljesen új kihívást jelent a fiatal pilóta számára, hiszen az mellet, hogy még soha nem járt a hercegségben, utcai pályán sem versenyzett. „Rengeteg versenyt és belső kamerás felvételt megnéztem, de számomra Monte Carlo egy lépés lesz az ismeretlenbe. Annak ellenére, hogy a szimulátorban ülve már kipróbálhattam magam a pályán, tulajdonképpen még soha nem versenyeztem ilyen körülmények közt.”

A monacói a Forma 1-es szezon egyik legnehezebb aszfaltcsíkja, hiszen nincsenek bukóterek és a falak is nagyon közel vannak, ezért egy hiba, akár a verseny végét is jelentheti. Ennek ellenére Kvyat izgatottan áll a hétvége előtt: „Nagyon várom már a hétvégét, leginkább versenyzői szempontból, de ugyanakkor arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi teszi olyan különlegessé ezt a futamot a rajongók és a motorsport számára.”
 Címkék:   Formula 1  Daniil Kvyat  Toro Rosso  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas