Jégkorong divízió I-es vb: Gracnar a torna legjobbja


HIRDETÉS


Luka Gracnar nemcsak az All Star-csapatban kapott helyet, hanem a nemzetközi média képviselői a szlovén kapust választották meg a dél-koreai Kojangban rendezett divízió I/A osztályos jégkorongtorna legjobb játékosának (MVP) is. A magyar hokisok közül Vas Márton "befért" az All Star-csapat védősorába.

A nemzetközi sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint a hatcsapatos vb-n a szombati zárást követően osztották ki az egyéni legjobbaknak járó díjakat, s a 20 éves, csaknem 96 százalékos hatékonysággal védő szlovén kapust az újságírók két kategóriában is a legkiválóbbnak ítélték.
Érdekesség ugyanakkor, hogy a versenyigazgatóságnál a legjobb kapus címet nem ő, hanem a japán Fukufudzsi Jukata érdemelte ki. A legjobb védőjátékosnak az osztrák Dominique Heinrichet, a legjobb csatárnak pedig a szlovén Jan Mursakot választották meg.

A média All Star-válogatottja:
kapus: Luka Gracnar (szlovén), védők: Dominique Heinrich (osztrák), Vas Márton, csatárok: Brian Lebler (osztrák), Thomas Koch (osztrák), Jan Urbas (szlovén)
A magyar válogatott az ötödik helyen végzett a divízió I/A osztály vb-jén, ahonnan Szlovénia és Ausztria jutott ki a jövő évi, 16 csapatos elit-világbajnokságra. Az utolsó helyezett Koreai Köztársaság kiesett.
 

MTICímkék:   Jégkorong  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas