A Román Labdarúgó-szövetség megjutalmazná a bundázásokat leleplező játékosokat


HIRDETÉS


A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) arra készül, hogy megjutalmazza a bundázásokat leleplező játékosokat - jelentette ki egy hétfőn tartott bukaresti sajtótájékoztatón Răzvan Burleanu, a FRF elnöke.
Burleanu elmondta, a közeljövőben dolgozzák ki a manipulált mérkőzéseket leleplező játékosok megjutalmazásának és erkölcsi elismerésének a rendszerét.
“A cél az, hogy ne legyenek már bundázások” – idézte az Agerpres hírügynökség Burleanut. Az elnök hozzátette, Marius Postolache, a nagyszebeni Voinţa egykori játékosa lesz az első, aki jutalmat kap a leleplezéseiért.
 

A 2011-12-es bajnokságban még az első osztályban játszó, jelenlegi negyedosztályú nagyszebeni klub egykori futballistája volt az első, aki nyíltan beszélt a csapata által szándékosan elvesztett mérkőzésekről.  
A FRF elnöke elmondta, az európai szövetség Asztanában tartott márciusi kongresszusán a román szövetség is támogatta azt az ajánlást, hogy a sportbeli visszaélések váljanak büntetőjogi kategóriává, és kerüljenek be az egyes államok büntető törvénykönyvébe.

MTICímkék:   Labdarúgás  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas