Gyurta Dániel ezúttal nem úszott, hanem előadott


HIRDETÉS


Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszó az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) Sportolói Bizottságának tagjaként részt vett és felszólalt a szervezet idei első ülésén Brüsszelben.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pénteki sajtóközleménye szerint Gyurta nagysikerű előadást tartott a magyarországi életpályamodellről, az olimpiai járadék rendszeréről, a magyar sport stratégiai helyzetéről. A klasszis úszó beszédében hangsúlyozta, hogy mind a sport, mind az ifjúság jövője érdekében szükség van a tiszta sportra, azaz a tiltott teljesítményfokozó szerektől és módszerektől mentes felkészülésre és versenyzésre.
Gyurta Dániel Magyarország delegáltjaként az európai sportolók érdekképviseletét látja el tagtársaival közösen a nemzetközi sportszervezetek, szervezőbizottságok és sportszövetségek irányában - emlékeztetett dokumentumában a MOB. Az EOC Sportolói Bizottsága számos feladatot lát el az európai sportolók nevében és felhatalmazásával. A szervezet legfőbb küldetése a sportolói véleménynyilvánítás, döntéshozatalban való részvétel, sportolóorientált jog- és szabályalkotás, valamint közvetlen képviselet.
 

MTICímkék:   Úszás  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas