Mégsem doppingolt Szocsiban a svéd hokis


HIRDETÉS


Megkapja az olimpiai ezüstérmet Nicklas Bäckström, a svéd jégkorong-válogatott játékosa, akinek pozitív lett a doppingtesztje a szocsi téli játékokon.

Az NHL-ben a Washington Capitals együttesét erősítő hokis nem lépett pályára az ötkarikás döntőben, amelyben csapata 3-0-ra alulmaradt a kanadaiakkal szemben. A teszt eredményének közzétételekor Björn Folin, a Svéd Olimpiai Bizottság szóvivője azt mondta, hogy a 26 éves Bäckström szervezetében egy általa évek óta szedett, allergia elleni gyógyszer egyik összetevőjét mutatta ki a vizsgálat.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fegyelmi testülete utóbb úgy ítélte meg, semmi nem utalt arra, hogy a svéd játékosnak szándékában állt volna meg nem engedett módon fokozni a teljesítményét. Mostani döntésnél azt is figyelembe vette, hogy maga a játékos is jelezte a formanyomtatványon a teszt elvégzésekor, hogy szedi az allergia elleni gyógyszert.

„Figyelembe véve az enyhítő körülményeket, a NOB fegyelmi testülete úgy foglalt állást, hogy a sportoló jogosult megkapni az ezüstérmet és a diplomát” - olvasható a NOB pénteki közleményében.

A fegyelmi testület ugyanakkor helyén valónak minősítette a hokis játékjogának ideiglenes felfüggesztését az olimpián, mert a döntő előtt is vett be a gyógyszerből.
 

MTICímkék:   Olimpia   Szocsi 2014  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas