Szilágyi Áron ezüstérmes a budapesti GP-n


HIRDETÉS


Szilágyi Áron ezüstérmet nyert a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix-n. A fináléban jó darabig együtt haladt Kim Jung Hvannal, többnyire ő vezetett, aztán 13-10-nél már egészen közel állt a végső győzelemhez, ám a csapatban a londoni játékokon aranyérmes dél-koreai nem adta fel, 14-13-ra fordított, majd az utolsó tust is beadta.
 

"Két éve is ezüstérmes voltam ezen a versenyen, tavaly bronzot nyertem, örülök, hogy harmadik éve dobogóra állhatok" - mondta Szilágyi a döntő után, hozzátéve: bosszantja ugyanakkor, hogy 13-10-ről kikapott, mert úgy érezte, meg lehet nyerni ezt az asszót. "Érdekes volt ebben a környezetben vívni, fantasztikus hangulatot teremtettek a nézők, akik még az emeletről is minket figyeltek" - tette hozzá.

A döntő előtt Csampa Zsolt szövetségi elnök, illetve két korábbi kiváló kardvívó, a Magyar Olimpiai Bizottság nevében Szabó Bence, a sportállamtitkárság képviseletében pedig Nébald György köszöntötte a versenyzői pályafutását befejező Nemcsik Zsoltot, aki egyéniben olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmet nyert, míg csapatban világbajnok is volt. A vk-viadalon 128 vívó indult.

MTI Címkék:   Vívás  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas