Natasa Kovacevic az európai kosárszövetség nagykövete lett


HIRDETÉS


Az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) a sportág ifjúsági nagykövetévé nevezte ki Natasa Kovacevicet, akinek a HAT-AGRO UNI Győr szeptemberi buszbalesete után térd alatt amputálni kellett az egyik lábát.

A FIBA Europe honlapján tette közzé, hogy a 19 éves szerb sportoló - aki protézissel tanul járni, és feltett szándéka, hogy visszatérjen a parkettre - a női szakág képviseletében lát majd el feladatokat.
A győri kosárcsapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál ütközött össze szeptember 7-én egy személyautóval. A balesetben Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, és több játékos súlyosan megsérült.
Kovacevic mellett két nemrég visszavonult női játékos lett hétvégén a sportág nagykövete: az Európa-bajnok, vb-harmadik és 14 Euroliga-szezonban szerepelt spanyol Amaya Valdemoro és az orosz Ilona Korsztyin, aki kétszeres Európa-bajnok, kétszeres olimpiai bronzérmes és világbajnoki ezüstérmes. Korábban a cseh Hana Horakova és a francia Edwige Lawson-Wade részesült hasonló megtiszteltetésben. 

MTICímkék:   Kosárlabda  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas