Téli Universiade: Heidum Bernadett ezüstérmes


HIRDETÉS


Ezüstérmet nyert a rövidpályás gyorskorcsolyázó Heidum Bernadett 1500 méteren az olaszországi Trentóban zajló téli Universiade szerdai versenynapján.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a 2009-ben váltóban Európa-bajnok magyar korcsolyázó a döntőben három dél-koreai és két kínai riválissal küzdött az éremért, s ellenfelei hibáját kihasználva másodikként ért célba 2:30.545 perces idővel. Keszler Andrea ugyanezen a távon hetedik lett.
"Három körrel a vége előtt második voltam, de két versenytárs elindult és elém került, aztán összeakadtak, így sikerült visszajönnöm a második helyre" - idézte a MEFS közleménye Heidumot. A versenyző hozzátette, abban bízik, hogy váltóban is sikerül jól szerepelniük.
Heidum a magyar küldöttség első érmét nyerte a mostani Universiadén.
A gyorskorcsolyázók szerdai versenyein a debreceni Nagy Konrád csaknem húszéves országos csúcsot megdöntve 14:26.43 perc alatt teljesítette a 10 000 méteres távot. A régi csúcs Dolp István nevéhez fűződik, ő 1994-ben, Budapesten futott 15:51.32 perces időt.
"Úgy 7000 méter körül jött el a holtpont, lelassultam, de miután átestem rajta, megint jól ment - nyilatkozott Nagy Konrád, aki életében először versenyzett ezen a távon, mivel az idén váltott rövidpályásról nagypályás gyorskorcsolyára. - Örülök, hogy sikerült közel másfél perccel megdönteni ezt a rekordot, büszke vagyok rá."
 

MTICímkék:   Gyorskorcsolya  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas