Lindsey Vonn már terhelhető


HIRDETÉS


Lindsey Vonn engedélyt kapott orvosaitól, hogy részt vegyen a női alpesi sí világkupa-sorozat kanadai állomásának szerdai lesikló edzésén. Az amerikaiak olimpiai bajnok sportolója november 19-én edzés közben nagyot bukott, s jobb térdében részlegesen elszakadt az elülső keresztszalagja. A kétszeres világbajnok síző múlt hétvégén jelezte, hogy nem operáltatja meg a térdét, mert azzal minden esélyét elveszítené arra, hogy a februári szocsi olimpián megvédhesse lesikló-bajnoki címét.

Az amerikai csapat tájékoztatása szerint Vonn orvosa terhelhetőnek ítélte a sérült térdet, ezért a szerdai első hivatalos tréningen mindenképpen indul majd a versenyző, ám azt, hogy a pénteki versenyen is ott lesz-e a rajtnál, csak csütörtökön döntik majd el.

Vonn a februári világbajnokság óta nem versenyzett. Akkor ugyanis súlyos balesetet szenvedett a lesikló versenyen, s szintén a jobb térdében az oldalsó és a keresztszalag is elszakadt, emellett a sípcsontja is eltört.

Vonn-nak három vk-futamon kell még diadalmaskodnia ahhoz, hogy beállítsa Annemarie Moser-Pröll rekordját. Az osztrák síző pályafutása során 62 vk-versenyt nyert meg. 

MTICímkék:   Alpesi sí  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas