Csaknem 4,5 milliárdan látták a vizes világbajnokságot


HIRDETÉS


Nézettségi rekordot döntött az idei úszó, vízilabda, műugró, szinkronúszó és nyíltvízi világbajnokság: a barcelonai eseményt csaknem 4,5 milliárdan látták világszerte.

A korábbi csúcsot a 2009-es római és a 2011-es sanghaji világbajnokság tartotta 3,7 milliárd nézővel. Egy független ügynökség, a Kantar Media által végzett felmérés eredménye azt mutatja, hogy az élő közvetítéseket, az összefoglalókat, magazinműsorokat, valamint a hírműsorokban megjelenített bejátszásokat a világbajnokság 16 napja alatt összesen 4,487 milliárdan követték világszerte - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a hazai sportági szövetség (MÚSZ).
Barcelonában először lépte át az élőben sugárzott események hossza az 5000 órás határt: 5156 órányi közvetítés volt látható a világ 185 országában.
Mindez mutatja - amint arra a MÚSZ közleménye utal -, milyen nagy távlatok állnak a világ úszósportja előtt, és hogy milyen óriási lehetőséget nyert el Magyarország, amikor a nemzetközi szövetség (FINA) Budapestnek és Balatonfürednek ítélte a 2021-es világbajnokság rendezési jogát. Szakemberek szerint a budapesti világbajnokság össznézettsége a jelenlegi trendek mellett a 6,5 milliárdot is túllépheti nyolc év múlva, ami - a szövetség szerint - szinte felbecsülhetetlen érték az országpropaganda szempontjából.
 

MTICímkék:   Úszás  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas