Három és félmillió nézőt ért el a közmédia sportos hétvégéje


HIRDETÉS


Három és félmillió nézőt, a teljes népesség 38,1 százalékát érte el az elmúlt hétvégén a közmédia csatornáin sugárzott több mint 20,5 órányi sportközvetítés.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodájának keddi közleménye szerint a Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíj vasárnapi futamát 942 ezren követték az M1-en élőben, a férfiak körében elért 33,6 százalékos közönségarány azt jelenti, hogy a vasárnap kora délután tévéző férfiak közül minden harmadik az egyesült arab emírségekbeli verseny közvetítését választotta.
A szombat délutáni időmérő edzés alatt ugyancsak az M1 volt a legnézettebb csatorna, az odakapcsolók száma pedig a futam ideje alatt meghaladta az 1,84 millió főt. Az összes M1-es és M2-es közvetítés valamelyikébe - a pénteki szabadedzéssel együtt több mint 10 óra - 2,55 millióan (a teljes népesség 27,7 százaléka) néztek bele legalább egy percre. A Forma-1-es futam után közvetített Újpest-Debrecen NB I-es labdarúgó-mérkőzés lett az eddigi legnézettebb őszi összecsapás a maga 375 ezer fős nézettségével.
A Dunán a péntek esti Pápa-Kecskemét élvonalbeli futballmeccset 144 ezren, a szombati Diósgyőr-Ferencváros találkozót 224 ezren nézték. A magyar-spanyol férfi válogatott kézilabda-mérkőzést 223 ezren, a vasárnap délelőtti túraautó-világbajnoki futamot 56 ezren kísérték figyelemmel.
 

MTICímkék:   Háttér  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas