Klicsko megkezdte elnökválasztási kampányát


HIRDETÉS


Kampányútja első állomásaként Odesszába látogatott csütörtökön Vitalij Klicsko, az UDAR (Ütés) párt elnöke, aki egy hete jelentette be, hogy jelöltként indul a 2015-ös ukrajnai elnökválasztáson.

A profi ökölvívóból lett politikus sportpéldával élve hangsúlyozta, hogy azt szeretné, ha a politikában is, mint minden sportágban lennének szabályok, amelyek nem változnak menet közben. "De sajnos az előttünk álló választások várhatóan szabályok nélküli küzdelmek lesznek" - vélekedett Vitalij Klicsko.
Az UDAR vezetője arra a kérdésre, hogy Viktor Janukovics elnök milyen esetben számíthat "békés nyugdíjra", kijelentette: akkor, ha szabadon engedi Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán miniszterelnököt, és nem hiúsítja meg az Ukrajna és az Európai unió közötti társulási megállapodás aláírását november végén Vilniusban. "Egyelőre sem az előbbi sem az utóbbi ügyben nem látjuk az államfő valódi szándékát" - tette hozzá.
Helyi tudósítások szerint az ellenzéki vezető nagy vonalakban vázolta programjának főbb téziseit, hangsúlyozva, hogy az még nincs véglegesítve. Az ismertetett program főként az ország gazdasági helyzetével foglalkozik, ebből azonban részleteket nem közölt az odesszai média.
A közvélemény-kutatások szerint a vezető ellenzéki politikusok közül jelenleg Klicsko a legnépszerűbb az ukrán választók körében. 

MTICímkék:   Ökölvívás  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas