Szerződésbontás túl sok doppinggyanú miatt


HIRDETÉS


A Belkin csapata szerződést bontott Luis Leon Sanchezzel, négyszeres spanyol bajnok kerékpárossal, aki - a klub szerint - sokszor keveredett doppinggyanúba.

A cyclingnews című szaklap szerdai tájékoztatása szerint a holland klub szóvivője közölte, a 29 éves bringás ugyan egyszer sem akadt fenn ellenőrzésen, ám neve "túl sokszor szerepelt doppingtémájú jelentésekben". A Belkin kivásárolta Sanchezt 2015-ig szóló szerződéséből, azt ugyanakkor a csapat nem közölte, hogy mekkora összeget fizetett a sportolónak távozásáért cserébe.
Sanchez pályafutása során a Tour de France-on négy szakaszt nyert, négyszer volt hazája időfutam bajnoka, 2005-ben az ausztrál körversenyen, 2009-ban a Párizs-Nizzán, 2010-ben és 2012-ben a San Sebastian-i egynaposon diadalmaskodott.
Tavaly előtt igazolt a Belkin jogelődjének számító Rabobankhoz és Touron elért tavalyi szakaszsikere után hosszabbítottak vele 2015-ig szerződést. A nagy körversenyek közül idén csak a Vuelta a Espanán indult, ám a 14. szakaszon feladta a küzdelmet. 

MTICímkék:   Kerékpár  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas