Torna-vb: Berki Krisztián leesett a lóról és kiesett


HIRDETÉS


Berki Krisztián, a lólengés olimpiai és világbajnoka nem jutott döntőbe az antwerpeni vb-n, mert a keddi selejtezőben leesett a szerről.

Berki a gyakorlatára - miután az úgynevezett orsó közben leesett - 14,533-as pontszámot kapott, ami a 24. helyre volt elegendő - a magyar szövetség tájékoztatása szerint.
"Talán a 2000-es évek elején, a cottbusi világkupán fordult elő velem legutóbb, hogy leestem a szerről" - nyilatkozta az MTI-nek az Újpest 28 éves tornásza. "Egy ilyen esetnek nyilván nem egy világbajnokságon kellene bekövetkeznie, de mi sportolók sem vagyunk gépek, előfordul, hogy hibázunk, sajnos én most rontottam."
A kétszeres vb-győztes (2010, 2011), címvédő Berki a selejtezőben a 6,7-es kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatta be, az új, jóval nehezebben végrehajtható elemekkel tűzdelt 7,0-s kiinduló pontszámú bemutatóját a szombati fináléra tartogatta.
"Természetesen bánom, hogy a vb-döntőben nem tudom bemutatni az új gyakorlatomat, ugyanakkor ez azt is jelenti számomra, hogy van még mit tökéletesíteni ezen a gyakorlaton" - mondta Berki. "Abból a szempontból csalódott vagyok, hogy nem ezt vártam magamtól, a 2016-os riói olimpiáig azonban még rengeteg időm van felkészülni, és begyakorolni az elemeket."
Berki közel kilenctized ponttal maradt le a döntőről, a nyolc versenyzőt felvonultató fináléba utolsóként bekerült japán Kamejama Kohej ugyanis 15,400 pontot kapott a produkciójára.
Berki előtt az Európa-bajnok brit Daniel Keatings is leesett a lóról, így ő sem jutott döntőbe.
 

MTICímkék:   Torna   Világbajnokság 2013  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas