Storcz Botond irányíthatja a kajak-kenu válogatottat Rióig


HIRDETÉS


Storcz Botond, az eddigi szövetségi kapitány lett a felnőtt kajak-kenu válogatott vezetőedzője. Megbízatása a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiáig szól.

A magyar szövetség (MKKSZ) csütörtöki közleménye szerint az elnökség elfogadta a múlt héten kinevezett szakmai igazgató, Csabai Edvin javaslatait, így Storcz a felnőttek, Hüttner Csaba pedig az utánpótlás válogatott élén áll majd.
A sportág közgyűlése tavasszal döntött úgy, hogy a felnőtt és az utánpótlás kapitányi poszt megszűnik, Storcz és Hüttner szerződése pedig szeptember 30-án jár le. Az alapszabálynak megfelelően októbertől a sportág, és azon belül a válogatottak szakmai irányításának első számú felelőse a mindenkori szakmai igazgató lesz. Csabai már a pályázatában jelezte, hogy vezetőedzőként számít Storcz és Hüttner munkájára, s az MKKSZ elnöksége csütörtökön elfogadta az új szakmai igazgató javaslatait.
"Fontos, hogy meglegyen a folytonosság a gyorsasági szakág vezetésében - mondta Csabai Edvin. - Bár szakmai koncepcióm szerint a jövőben jóval nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a szabadidős szakágaink fejlesztésére, mint korábban, az azonban tény, hogy a kajak-kenu sportág megítélése elsősorban a versenysportban elért eredményeinktől függ. Ezért a gyorsasági válogatott felkészítését két olyan szakemberre bízom, akik az elmúlt években már bizonyítottak."
A kajakosként háromszoros olimpiai bajnok Storcz Botond a jövőben kizárólag a felnőtt keret felkészülését felügyeli, az U23-as válogatott irányítása az ifjúsági csapat mellett az utánpótlás vezetőedző, vagyis Hüttner Csaba feladata lesz. A maratoni szakág élére külön vezetőedzői státuszba kerül Weisz Róbert, aki parakenu szakág vezetői tevékenységét is folytatja.
Az MKKSZ közleménye szerint a szakmai csapat Csabai Edvin irányításával október végén terjeszti az elnökség elé a kajak-kenu sportág sportszakmai programját a riói olimpiáig, valamint a 2014-es szezon felkészülési programját és versenynaptárát is.
 

MTICímkék:   Kajak-kenu  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas