MTVA: a Forma-1, az FTC-Újpest és a Nemzeti Vágta uralta a képernyőt a hétvégén


HIRDETÉS


A Forma 1-es Szingapúri Nagydíj és az azt követő Nemzeti Vágta alatt az M1 volt a legnézettebb csatorna vasárnap Magyarországon, míg az FTC-Újpest futballrangadó idején a közvetítő Dunát nézték a legtöbben a 18-49 éves korosztályban.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfői közleménye szerint a Sebastian Vettel győzelmével zárult Forma-1-es Nagydíj péntektől vasárnapig tartó, 11 órás összműsorfolyamába több mint 2,5 millióan kapcsolódtak be hosszabb-rövidebb időre, ami a 4 évesnél idősebb lakosság 27,6 százalékát jelenti a Nielsen Közönségmérés adatai alapján.
A szombati időmérő és a vasárnapi futam alatt az M1 volt a legnézettebb csatorna. A futam átlagos nézettsége 875 ezer fő, a csatornára kapcsolók teljes száma pedig 1,6 millió volt vasárnap, azaz a tévénézők 34,1 százaléka, a 18-49 év közötti férfinézők 44,2 százaléka választotta a versenyt.
A futamot követően a Nemzeti Vágta hétvégi eseményeit összefoglaló kétórás műsorba csaknem másfél millióan néztek bele, az átlagos nézőszám pedig 429 ezer volt, ami 13,8 százalékos közönségarányt jelent a teljes népesség körében, ezzel szintén a legnézettebb csatorna volt az M1.
A Nemzeti Vágtával egy időben közvetítette a Duna a Ferencváros-Újpest (3-1) rangadót, amelynek nézettsége a teljes népesség körében 382 ezer fő volt, közönségaránya pedig 12,7 százalék, a 18-49 éves férfiak körében pedig 17,3 százalék. A közvetítésbe több mint egymillió érdeklődő, a teljes népesség 11,2 százaléka nézett bele. Ezzel a találkozó ideje alatt a Duna a 18-49 éveseknél a legnézettebb csatorna volt, a teljes népesség körében pedig - a Nemzeti Vágta mögött - a második.
 

MTICímkék:   Háttér  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas