Csabai Edvin az MKKSZ új szakmai igazgatója


HIRDETÉS


A maratoni kenuban 17-szeres világbajnok Csabai Edvint nevezték ki a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) új szakmai igazgatójává.

Az MKKSZ elnöksége hétfői ülésén három tartózkodás mellett 11 igennel szavazott bizalmat a 36 éves szakembernek, akinek a - pályázat utáni - kinevezését Schmidt Gábor szakmai alelnök és Ábrahám Attila főtitkár közösen javasolta.
"Az átalakulás folyamata már tavaly ősszel, az olimpia után elkezdődött - mondta a döntés bejelentése után Baráth Etele, az MKKSZ elnöke. - Márciusban aztán elkészült a szövetség hosszú távú stratégiája, majd áprilisban módosult az alapszabály, a folyamat pedig most, a szakmai igazgató kinevezésével lezárult."
A tavaszi közgyűlési határozat alapján a mindenkori szakmai igazgató jogköre kibővül, s a jövőben nemcsak a versenysportért, hanem az összes szakágért felelős lesz. Csabai Edvin - aki 2010 januárjában jelentette be visszavonulását a versenysporttól - október 1-jén áll munkába, a megbízatása pedig az olimpiai ciklus végéig szól.
"A cél az, hogy a versenysportban megőrizzük az eredményességet, a szabadidősportban viszont kiaknázzuk a még kiaknázatlan területeket. A különböző területek között pedig összehangoltságra lesz szükség" - mondta székfoglalójában az új szakmai igazgató, aki a versenysport és a szabadidősport mellett a sportágfejlesztést nevezte meg alappillérként.

Kérdésre válaszolva hozzátette: a jövő heti elnökségi ülésen terjeszti elő a személyi terveit, ennek keretében az eddigi szövetségi kapitányt, Storcz Botondot javasolja majd a megszűnő kapitányi poszt helyébe lépő vezetőedzői tisztség betöltésére. Az MTI kérdésére azt mondta: a vezetőedző feladata lényegében nem változik majd a mostani szövetségi kapitányi teendőkhöz képest, ő lesz a felelős a felnőtt válogatott összeállításáért, a válogatási elvek kidolgozásáért, a versenyprogram és felkészülés menetének összeállításáért, az U23-as és a maratoni szakág viszont a jövőben már nem hozzá tartozik majd. 

MTICímkék:   Kajak-kenu  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas