Tiszeker: a WADA a "hálózatokra" is összpontosít


HIRDETÉS


A jövőben jobban összpontosít a tiltott szereket előállítók és felhasználók hálózataira a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője szerint.

Tiszeker az MTI-nek szerdán elmondta: naivitás azt hinni, hogy egy-egy sztársportoló magányosan doppingol, vélhetően komoly - orvosokból, edzőkből, ügynökökből álló - stáb tevékenykedik mögöttük.
"Eddig is lehetett a sportszakembereket szankcionálni, ha bizonyítottan szerepük volt a doppingolásban, ám nagyon-nagyon kevés esetben vallottak ellenük a versenyzők. Ezután a WADA más módszereket alkalmaz majd" - jegyezte meg a MACS vezetője, hozzátéve, hogy a WADA nem nyomozó szerv, az ellenőrzés, a tesztek elvégzése a feladata, de a nyomozásban most már az Interpol segítheti.

"Ellenőrzik majd az internetes rendeléseket, leveleket, házhoz szállításokat" - mondta.
Kiemelte: amikor egy-egy hálózatot lefülelnek - mint például a hét Tour de France-elsőségétől megfosztott amerikai kerékpáros, Lance Armstrong esetében -, azt a kérdést kell majd tisztázni: a versenyző tudott-e arról, hogy tiltott szereket adnak neki, vagy pedig tudtán kívül kapta az adagokat. 

MTICímkék:   Dopping  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas