RG Eb: Vass Dóra közel a top Eb-hez


HIRDETÉS


A Vass Dóra, Böröcz Bianka, Kécza Daniella jó teljesítménnyel, 122,339 pontos eredménnyel zárta a ritmikus gimnasztikázók bécsi Európa-bajnokságát, amelynek vasárnapi egyéni szerfináléiban nem lesz magyar érdekelt. Egyéniben viszont az ismét kiválóan szereplő Vass közel van ahhoz, hogy ott lehessen a jövő évi top Eb-n.

A magyar szövetség tájékoztatás szerint szombaton Vass buzogánnyal egy kisebbet rontott, s 15,833 pontot kapott gyakorlatára. Szalaggal hibátlanul teljesített, s a zsűri 16,666 ponttal értékelte. A szombati napon még egy csoport hátravan, ám az összesen 65,198 ponttal záró Vass nagyon biztató pozícióban áll a jövő évi top Eb szempontjából. A különböző szerekkel elért három legjobb eredmény alapján dől majd el, hogy ki utazhat el a jövő évi top Európa-bajnokságra, amelyen a mostani kontinensviadal legjobb 20 versenyzője, de országonként legfeljebb kettő szerepelhet.
"Valamennyi gyakorlatom jól sikerült az Eb-n, a testtechnikai elemek nagyon jól mentek, úgy érzem, végre beértek a gyakorlatok - nyilatkozott Vass. - A tegnapi karika, labda és a mai szalag alapján biztosan benne leszek az első húszban és meglesz a top Eb, csak az a kérdés, hányadik is leszek, kíváncsian várom az eredményt."
A csapat másik két tagja közül Böröcz buzogánnyal 14,200 pontot ért el, míg Kécza Daniella szalagja 13.425 pontot ért. A csapat - nyolc gyakorlat alapján - 12,339 ponttal az utolsó csoport bemutatói előtt a 6. helyen áll.
 

MTICímkék:   Torna  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas