Az első footgolf-vb lebonyolítására készülnek a magyarok


HIRDETÉS


Fehér Csaba, Juhár Tamás és Hahn Árpád személyében korábbi válogatott futballisták is indulnak a jövő hét végén először sorra kerülő footgolf-világbajnokságon, melyet a Pest megyei Kisorosziban rendeznek meg.

Ízelítő a footgolf világából/>

>

Az esemény keddi felvezető sajtótájékoztatóján Gelencsér Gábor, a szervezőbizottság elnöke elmondta: a házigazda magyarok mellett egyelőre az Egyesült Államokból, Kanadából, Argentínából, Mexikóból, Olaszországból, Belgiumból és Hollandiából érkeznek majd biztosan játékosok a viadalra, de könnyen elképzelhető, hogy Svájc, Anglia és Írország legjobbjai is csatlakoznak a résztvevőkhöz. A világbajnokságon így nagyjából 90 sportoló indul majd.

Könnyen elképzelhető, hogy labdarúgó sztárvendége is lesz a világbajnokságnak. Kiss Rudolf, a verseny szponzorációs igazgatója megemlítette, hogy a svájci Stéphane Chapuisat, a világbajnok francia Christian Karembeu és az angol Teddy Sheringham is nagy rajongója a sportágnak, így elképzelhető, hogy egyikőjük Magyarországra érkezik.

A footgolf rendkívül fiatal, mindössze hároméves múlttal rendelkező sportág. Magyarországon az elsők között alakult meg a sportági szövetség. A játék lényege gyakorlatilag megegyezik a golféval, ám itt futball-labdát kell lábbal egy jóval nagyobb lyukba juttatni.

MTI

 

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas