Asztalitenisz Eb: két éremmel zárnak a magyarok


HIRDETÉS


Póta Georgina után Tóth Krisztina is kiesett az egyes negyeddöntőjében a Lengyelországban zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon, amelyet így a magyar küldöttség két bronzéremmel zár.

A 37 éves, Németországban légióskodó magyar játékos azzal a horvát származású, német Irene Ivancannal csapott össze szombat délután, akitől a csapatküzdelmek során sima, 3– 1-es vereséget szenvedett. Most jóval nagyobb csata alakult ki, de a végén ismét a rivális örülhetett. Ivanc 2-2-es játszmaállásnál, az ötödik szettben 1–6-ról fordított, és onnantól kezdve végig irányított.

„A verseny előtt nem számítottam két éremre, úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy másodszor is a dobogóra állhatok″ – mondta Tóth Krisztina. „Egy kicsit keserű a szám íze, hiszen a páros elődöntőt is döntő szettben veszítettük el ma délelőtt, és egyéniben is nagyon közel álltam az elődöntőbe jutáshoz. Az az igazság, hogy a nyolcadik napon már nagyon nehéz fizikailag 37 évesen a legjobbat nyújtani. A mezőny nagyon kiegyenlített, minden mérkőzés nehéz. Így, hogy a csapat, az egyéni és a páros is egyidőben van, túl sok. Az egész női csapat kitett magáért, remélem ezek az eredmények pár gyereket inspirálnak az asztalitenisz megszeretésére.″

Magyarország a női csapatversenyben és a – Tóth, Póta duó révén – női párosban szerzett két bronzéremmel zárja a kontinensviadalt.

Forrás: MTI

 Címkék:     
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a hírhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas