Kezdődik a taktikai csata a kosárligában


Az utolsó méterekhez érkezett a férfi kosárlabda-Nemzeti Liga elődöntő előkészítése. A Nagyváradi VSK elleni párharc előtt Szrecsko Szekulovics, a Maros KK vezetőedzője a klub hivatalos honlapján bővebben is nyilatkozott a felkészülésről.

HIRDETÉS


“Úgy gondolom,jó formában van mindenki, jól vagyunk. Jó eredményt értünk el Piteștien és elég idő volt a regenerálódásra, lassan elkezdük építeni a taktikát, amit majd Várad ellen sszeretnénk alkalmazni.” – kezdte beszámolóját Szekulovics.

- Két különböző arcát mutatta a csapat Piteștien, előbb elég gyengén kezdett, de a második mérkőzés kitűnőre sikerült. Hogyan lehetséges ez?

- Ilyen a rájátszás. Két egymás után követő napon soha sem lehet tudni, hogyan veszi fel a csapat a ritmust. Logikusabb lett volna, hogy első nap játszunk jobban, de egy hét szünetünk volt. Én arra számítottam, hogy a második meccs lesz a nehezebb, de a srácok felébredtek másnapra és megmutatták, hogy így is lehet eredményes a csapat. Itt végülis az egész ciklusra gondolok, nem csak erre az egy mérkőzésre. Nagyváraddal is nagyon nehéz lesz, komoly taktikai csatára számítok, remélem és gondolom, hogy egy meccset meg tudunk csípni Váradon. Mi mindenesetre megpróbálunk meglepetést okozni. A célunk, ha már itt vagyunk, bejutni a döntőbe. Ha nem sikerül egyet sem nyernünk Nagyváradon, nincs semmi veszve, mert a következő két lehetőség hazai pályán lesz. Utána meg lenne még egy, az ötödik meccs, ott meg bármi lehetséges.

- A Nagyváradi VSK egy komplett csapat, szinte minden poszton jól le vannak fedve, talán palánk alatt nem annyira erősek. Ez lehet a párharc kulcsa?

- Nagyvárad egy elég mozgékony csapat, nagyon jó ritmusuk van, nagyon jó a tranzíciójuk. Sok a gyors indítás náluk, nagyon aggresszívek tudnak lenne. Valóban nincs egy nagyon erős centerük, de Dennison és Țibârnă is remek játékosok, szerintem azonban Mladenovics mindkettejüknél jobb. Csak kérdés, hogy mi lesz majd a mérkőzésen, hogyan indítunk. Biztos vagyok benne, hogy Nagyvárad már az elején el akar húzni, kérdés, mennyire tudjuk megakadályozni őket ebben, mennyire tudjuk lassítani a támadójátékukat. Ha nem tudnak a saját ritmusukban játszani, akkor nekünk az jó lenne. A nyomás most Nagyváradon van, mindig a hazai csapatot terheli jobban. Ha valaki hazai pályán hibázik, akkor nagy az esély, hogy számára végetér a rájátszás.

- Az egyik kulcsemberük Titus Nicoară, aki úgy a palánk alatt, mint távolról is veszélyes. Őrá külön taktika van?

- Számomra Nicoară volt a legnagyobb meglepetés az egész román bajnokságban. Senki nem várta, hogy éppen ilyen jól teljesítsen, le a kalappal előtte. Nagyon aktív szokott lenni, sok a lepattanója és éppen ezért nagy az önbizalma is. Természetes próbáljuk őt is megállítani. Az alapszakaszban itthon sikerült is, de most minden meccs egy új meccs lesz. Nagyvárad egy nagyon jó csapat, Cristian Achim régóta edzősködik ott, van egy játékrendszerük, amely évről évre egyre jobban, s jobban működik. Van egy saját stílusuk, nagyon veszélyesek. Nekünk feltétlenül jobban kell koncentrálnunk, nem szabad sok labdát eladni, kontrollálni kell a lepattanókat, akkor van esélyünk.

- Vársz valamilyen meglepetésre a váradi csapat részéről?

- Őszintén? Nem várok. Ez a rájátszás, ahol mindenki azt játssza amit a legjobban tud. Inspiráció kérdése az egész. Úgy, ahogy mi Piteștien egyik nap gyengébben, másik nap nagyon jól játszottunk. Biztos nem 24 óra alatt tanultunk meg kosarazni. Ez most egy-egy játékoson fog múlni. Természetesen biztos, hogy Achim edző is készül egy kis meglepetéssel, mint, ahogy mi is megleptük Piteștiet, hogy Mladenovics nem volt a kezdő ötösben, de nagyobb meglepetésre nem számítok. Ez most egy igazi háború, taktikai háború lesz. Nem csak a pályán adnak bele mindent a játékosok, hanem mi edzők is a maximálisat szeretnénk kihozni magunkból. Az is dönthet, hogy ha valaki extra napot fog ki, mint pl. Franklin itt nálunk.

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó elődöntős párharc első mérkőzéseit kedden rendezik. A találkozókat a Digi Sport 3 élőben közvetíti.

Az elődöntő első két mérkőzésének programja:
Május 13, kedd:
CSU Ploieşti–Kolozsvári U-BT Mobitelco 20.30
Nagyváradi VSK–Maros KK 18.45

Május 14, szerda:
CSU Ploieşti–Kolozsvári U-BT Mobitelco 20.30
Nagyváradi VSK–Maros KK 18.45
 Címkék:   Kosárlabda   Nemzeti Liga  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas