Silvăşan triplával elődöntős a Mobitelco


A Kolozsvári U-BT Mobitelco kosárlabdacsapata jutott negyedikként a férfi Nemzeti Liga elődöntőjébe, hiszen a Nagyszebeni CSU elleni negyeddöntő szerdai, ötödik mérkőzésén 74:72 arányú győzelmet aratott.

HIRDETÉS


A találkozó vége előtt negyven másodperccel az alapszakaszt negyedik helyez záró – ezért a negyeddöntőben pályaelőnnyel rendelkező – Nagyszebeni CSU 72:68-ra vezetett, a kolozsvári csapat innen fordította meg a találkozót. Előbb Darius Hargrove a sarokból célzott pontosan nagy távolságból, majd a kivédekezett szebeni támadás után a Mobitelco csapatkapitánya, Mihai Silvăşan 45 fokból a hárompontos vonalon kívülről talált a kosárba. A találkozóból ekkor már csak 2,9 másodperc volt hátra: a Kolozsvár taktikusan nem szabálytalankodott, a szebeni hármaskísérlet pedig kimaradt, így maradt a 74:72-es végeredmény.
 

Forrás: Nagy Melinda (www.u-mobitelco.ro)

Dorin Pintea, a Mobitelco vezetőedzője a találkozó utáni nyilatkozatában elárulta, tudatos döntés volt, hogy hagyják kintről dobni a riválist az utolsó támadásnál: „Nagyon örülök ennek a győzelemnek, boldog vagyok a játékosok miatt, akik megmutatták, milyen erős jellemek. Másrészt örülök, mert ez volt az első igazán fontos sikerem vezetőedzőként, harmadrészt pedig azért, mert a legvégén azt a döntést hoztam, hogy hagyjuk őket hármast dobni és nem szabálytalankodtunk.”

A Kolozsvári U-BT Mobitelco ellenfele az elődöntőben a címvédő CSU Ploieşti lesz. A másik ágon a Nagyváradi VSK és a Maros KK feszül egymásnak. A párharcok az egyik csapat harmadik győzelméig tartanak, pályaelőnye – az alapszakaszt előkelőbb helyen záró – VSK-nak és Ploieştinek van. A legjobb négy között az első mérkőzéseket május 13-án, kedden rendezik. Az elődöntőket a Digi Sport élőben közvetíti.

Nemzeti Liga, negyeddöntő, ötödik mérkőzés:
Nagyszebeni CSU–Kolozsvári U-BT Mobitelco 72:74 (14:14, 14:26, 23:14, 21:20)

Az elődöntő első két mérkőzésének programja:
Május 13, kedd:
CSU Ploieşti–Kolozsvári U-BT Mobitelco 20.30
Nagyváradi VSK–Maros KK 18.45

Május 14, szerda:
CSU Ploieşti–Kolozsvári U-BT Mobitelco 20.30
Nagyváradi VSK–Maros KK 18.45Címkék:   Kosárlabda   Nemzeti Liga  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas