Győr–Buducsnoszt a BL-döntőben


A Győri Audi ETO és a Buducsnoszt Podgorica női kézilabdacsapata játssza a Bajnokok Ligája 2013-2014-es kiírásának döntőjét: előbbi az FC Midtjylland ellen 29-26-ra, utóbbi a Vardar Szkopje ellen hosszabbítást követően 22-20-ra nyert a Papp László Sportarénában rendezett elődöntőben.

HIRDETÉS


Budapest ad otthont a női mezőnyben első alkalommal megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája négyes döntőnek. A férfiak mezőnyében 2010-ben bevezetett rendszer lényege, hogy a legjobb négy közé jutó csapat szombaton játssza az elődöntőt, majd egy nappal később a döntőt. Ez a lebonyolítás a nézőknek kedvez, hiszen egy hétvége alatt négy mérkőzést láthatnak, a csapatoknak azonban minden bizonnyal sokkal megterhelőbb. Arra ugyanis felkészülni, hogy 24 óra leforgása alatt két tétmérkőzést kell lejátszani, a játékosok és a szakmai vezetés részéről is plusz munkát igényel.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a női mezőny első Final Forunjának rendezési jogát Budapestnek adta, s ugyan a mobil lelátóval együtt 10 ezer néző befogadására alkalmas Papp László Sportaréna szombaton, az elődöntők alatt nem volt tele, a hangulatra nem lehetett panasz. A csapatok, főként az első elődöntőben pályára lépő Győri Audi ETO és FC Midtjylland játékán az óvatosság érződött, a dán együttes bizonytotta, hogy joggal kapott helyet a négyes döntőben, hiszen végig remekül küzdött, a címvédő sikeréhez mégsem fért kétség. Ambros Martin együttese mindig ritmust tudott váltani, amikor az FCM felzárkózott, és ugyanolyan ütemben jött ki a hullámvölgyből, ahogy oda került. A kevés izgalmat hozó találkozót a Győri Audi ETO 29-26-ra nyerte.

Forrás: Kovács Anikó (MTI fotó)

A második elődöntő első játékrésze után úgy tűnt a Buducsnoszt könnyedén jut a döntőbe a Vardar Szkopje ellen. 11-6-os félidei előny után azonban a macedónok védekezése jobban zárt, kapujukban a csereként beálló Amandine Leynaud pedig parádézott. A francia kapus 52%-on zárta a találkozót, mellyel hozzásegítette csapatát a hosszabbítás kiharcolásához. 16-16 volt a rendes játékidő végeredménye, a 2X5 perces hosszabbítás Cristina Neagu két találatával indult, mellyel a Buducsnoszt előnybe került. A Vardar Szkopje a találkozó során másodszor is felzárkózott, de egyenlíteni már nem tudott. A Podgorica 22-20-as jutott döntőbe.

Vasárnap 15.30-tól a bronzmérkőzést az FC Midtjylland és a Vardar Szkopje részvételével rendezik, míg a 18.00-kor kezdődő fináléban a Győri Audi ETO és a Buducsnoszt Podgorica feszül egymásnak.

Bajnokok Ligája, elődöntő
Győri Audi ETO KC–FC Midtjylland 29-26 (16-11)

Gólszerzők: Görbicz 7/4, Kovacsics 5, Amorim 5, Bulatovic 4, Löke 3, Orbán 2, Bognár-Bódi 2, Korsós 1, illetve Groot 9 /4, S. Jörgensen 8, Jensen 3, Möller 3, Thorsgaard 1, L. A. Jörgensen 1, Trölsen 1

Vardar Szkopje–Buducsnoszt Podgorica 20–22 (6–11, 16–16, 17–20) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Lekics 6/2, Pineau 5, Nikolics 3/3, Djokics 2, Dembele 2, Radicsevics 1, Hmirova 1, illetve Neagu 6/2, Mehmedovics 5, Cvijics 5, Dalby 3, R. Petrovics 2/2, Byzdra 1.
 Címkék:   Kézilabda   Bajnokok Ligája  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas