Pontot ért a Chelsea célfutballja


Gólnélküli döntetlennel zárult a Bajnokok Ligája idei kiírásának első elődöntője, az Atletico Madrid és a Chelsea csapatai között. A hazaiak végig fölényben voltak, de nem tudták feltörni az angolok szilárd védekezését. Döntés egy hét múlva, Londonban.

HIRDETÉS


Mindkét csapat összeállításában ott volt egy-egy név mely különös pikantériát kölcsönzött a mérkőzésnek. A matracosok kapuját az a Thibaut Curtois védte, aki a Chelsea tulajdona, Madridban csak kölcsönben szerepel. Kapuját pedig az a Fernando Torres rohamozta, aki épp az Atletico neveltje.

                                        chelseafc.com

A spanyolok kezdték aktívabban a találkozót, de helyzeteket nem tudtak kidolgozni. A londoni hívek szűk negyedóra elteltével a szívükhöz kaphattak, ekkor ugyanis Petr Cech egy rossz esés után megsérült. Helyére Mark Schwarzer állt, aki 41 évével a Bajnokok Ligája második legidősebb pályára lépője lett. A kékek jócskán betömörültek saját kapujuk elé, egyedül Torres maradt elől, aki a ritkán előre vágott labdákat próbálta megjátszani - kevés sikerrel. Ezzel szemben a vendéglátók becsülettel próbálkoztak, de távoli lövéseikkel és íveléseikkel nem tudták zavarba hozni az ellenfél jól szervezett hátsó alakzatát.

A szünet után sem változott érdemben a játék képe, bár az angolok aktívabbak lettek. Hátul a rutinos ausztrál hálóőr is jól vette fel a találkozó ritmusát és magabiztos teljesítményt nyújtott. Diego Simeone Arda Turan beállításával próbált újítani, a török középpályás előtt adódott is helyzet a meccs végén, ám gólt nem tudott szerezni. A félidő közepén kisebb kakaskodás alakult ki, Mikel, Lampard, illetve Gabi is besárgult. Ők mindannyian kihagyják a visszavágót, csakúgy, mint a megsérülő Terry. Mourinho gondjai így tovább sokasodtak.

A találkozó legvégén még David Luiz rúghatott szabadrúgást, ami azonban veszélytelenül fölé szállt. A hármas sípszó után a vendégek lehettek elégedettebbek, akik bár nem váltották meg a világot, a céljukat elérték. A visszavágót jövő szerdán, a Stamford Bridge-en rendezik.


Bajnokok Ligája elődöntő, első mérkőzés:


ATLÉTICO MADRID (spanyol)–CHELSEA (angol) 0–0

 Címkék:   labdarúgás  bajnokok ligája  chelsea  atletico  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas