Kettőből semmi: a briteknek sem okozott gondot a hokiválogatott legyőzése


Apró szépségtapasz: Biró Ottó megszerezte a túlnyomórészt székelyföldi játékosokból álló román jégkorong-válogatott első gólját Vilniusban. Ahogy várható volt, két forduló után Kjell Lindqvist csapata nyeretlen a litván fővárosban.

HIRDETÉS


Amint arról beszámoltunk, a lenyel hokisok nagyon elpüfölték Románia válogatottját a divízió I/B- csoportos világbajnokság első játéknapján. Hétfőn a britek következtek, vagyis újabb kemény mérkőzés várt a svéd mester együttesére.

Nagy-Britannia hokisai egy éve még a budapesti Papp László Sportarénában kergették a korongot, igaz, kevés sikerrel, hiszen mindegyik összecsapásukat elveszítve visszacsúsztak a harmadik vonalba. A szigetországiak Vilniusban is gyengén kezdtek, Horvátország legjobbjaitól 4–0-ra kaptak ki a vb nyitómérkőzésén.

A hétfő délutáni találkozón a romániai alakulat sokáig bírta kapott gól nélkül. Bár a szigetországiak domináltak, Adrian Catrinoion nem jutott túl korong a második harmad közepéig. A 33. percben aztán Benjamin Davies megtalálta a rést, a walesi csatár ezzel emberelőnyt értékesített.

Nem sokkal később, egyenlő létszám mellett a csapatkapitány Jonathan Phillips is feliratkozott a gólszerzők közé. Innentől a britek lassan, de biztosan bedarálták az addig becsületesen küzdő román válogatottat. A záró játékrész első felében érkezett a harmadik brit gól is, korábban Kjell Lindqvist játékosai egyébként kapuvasig jutottak.

Belül az utolsó percen Biró Ottó megszerezte a becsületgól, amely a csapat első találatát jelentette a tornán. Más kérdés, hogy erre a britek szinte azonnal válaszoltak, a 4:1-es végeredményt Mark Garside állította be.

Kedden pihennek a csapatok, szerdán pedig a következő műsor érvényes: 13:00-tól Lengyelország–Hollandia, Horvátország–Románia (16:30-tól), míg a brit-litván találkozó 20 órakor kezdődik.

Divízió I/B-csoportos jégkorong-vb
Vilnius (Litvánia), 2. játéknap

Nagy-Britannia–Románia 4–1 (0–0, 2–0, 2–1)

Hollandia–Horvátország 0–4 (0–2, 0–2, 0–0)

Később: Lengyelország–LitvániaCímkék:   jégkorong  román jégkorong-válogatott  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas