Más súlycsoport: Románia null, Lengyelország hét


Románia jégkorong-válogatottja kategorikus vereséggel debütált a vilniusi, divízió I/B-csoportos világbajnokságon. Lengyelország legjobbjai nem kegyelmeztek, a feljutásra esélyes rivális hét gólnál állt meg.

HIRDETÉS


A nemzetközi jégkorongvilág harmadik értékcsoportjában is elkezdődtek vasárnap a vb-küzdelmek. Vilniusban ugyanaz a képlet érvényes, mint egy évvel korábban Donyeckben: a körmérkőzések után az első helyen álló válogatott a divízió I/A-ba kvalifikál, míg az utolsó helyezett jövőre a negyedik vonalban folytatja. Tavaly az ukránok nyerték meg a tornát, a mindent eldöntő mérkőzésen szoros csatában vitték padlóra a lengyeleket.

Nem kérdés, a „sasok” idén is a favoritok közé sorolhatók, és ezt már az első mérkőzésen igyekeztek igazolni. A román csapat kapujában Ruczuj Gellért kezdett, és a HSC Csíkszereda gólvédőjét igen hamar, már a harmadik perc elején felavatták a lengyel hokisok. Ezt követően hosszú ideig jól tartotta magát Kjell Lindqvist legénysége, mígnem a harmad végén Leszek Laszkiewicz jól érkezett egy középre tett korongra, így húszpercnyi játék után kettővel mentek Igor Zakharin tanítványai.

A középső játékrészben folytatódott a favoritok dominanciája, újabb három góllal jóformán eldöntötték a meccset. Időközben a román válogatott nem sok vizet zavart Przemyslaw Odrobny kapuja előtt, az első két harmadban mindössze hat lövést adtak le Moldován Ervinék. A záró húsz percben valamivel kiegyensúlyozottabbá vált a játék, de gólokat megint a lengyelek ütöttek, szám szerint kettőt.

Ahogy azt a 7:0-s végeredmény is jelzi, Lengyelország együttese a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét. Talán az egyedüli pozitív a nyitómérkőzés után, hogy a Ruczujt váltó Adrian Catrinoi az utolsó szűk 15 percben nem kapott gólt, nyolc próbálkozásból nyolcat semlegesített.

A vilniusi torna további vasárnapi találkozóin némiképp váratlan eredmények születtek. A tavaly még egy szinttel magasabban szereplő britek 4–0-ra kaptak ki a horvátoktól, a házigazdák pedig ugyanilyen arányban nyertek a hollandokkal szemben.

Divízió I/B-csoportos jégkorong-vb
Vilnius (Litvánia), 1. játéknap

Románia–Lengyelország 0–7 (0–2, 0–3, 0–2)

Horvátország–Nagy-Britannia 4–0 (2–0, 1–0, 1–0)

Litvánia–Hollandia 4–0 (1–0, 0–0, 3–0)

 

 Címkék:   jégkorong  román jégkorong-válogatott  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas