Hivatalos: pert vesztett a Red Bull Racing


A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Fellebbviteli Bírósága elutasította a Red Bull Racing fellebbezését Daniel Ricciardo Ausztrál Nagydíjon történt kizárása miatt, ennek értelmében a csapat nem kapja vissza a Melbourne-ben megszerzett második helyért járó pontokat.

HIRDETÉS


Daniel Ricciardot hazai futamán, az Ausztrál Nagydíjon második helyen intették le. A verseny után nem sokkal azonban kiderült, autójában az üzemanyag-átfolyás sebessége meghaladta a szabályoknak megfelelő 100km/h-t, s ennek értelmében a pilótát kizárták a versenyből. A Red Bull ezt követően fellebbezett a döntés ellen, s a tárgyalásra hétfőn került sor a Nemzetközi Automobil Szövetség Fellebbviteli Bíróságán Párizsban. Döntéshozatalra ma került sor: az osztrák alakulat elvesztette a pert, így Daniel Ricciardo kizárása érvényes marad, és nem kapja vissza a második helyéért járó 18 pontot.

„A Bíróság, miután meghallgatta mindkét felet és kivizsgálta a beadványokat, úgy döntött jóváhagyja a sportfelügyelők 56-os számú határozatát, melynek értelmében kizárta az Infiniti Red Bul Racing hármas számú autóját a Formula 1-es Ausztrál Nagydíjról” – áll az FIA hivatalos közleményében.

Forrás: www.tumblr.com

A Red Bull azt állította, az általuk szolgáltatott üzemanyag-átfolyási értékek pontosabbak, mint az FIA méréseit végző szenzor, mely már a pénteki első két szabadedzésen is hibás adatokat szolgáltatott a csapat számára, így a futamon már saját értékeikre támaszkodtak, az FIA engedélye nélkül. E mellett a Red Bull csapafőnöke, Christian Horner elmondta, ha az FIA szenzorját használják, pilótájuk körönként több tizedmásodperces hátrányba került volna a többi versenyzővel szemben.

A csapatfőnök a döntést követően csalódottan nyilatkozott: „Természetesen csalódottak vagyunk a döntés miatt, hiszen ha úgy gondoltuk volna, hogy nincs esélyünk, nem megyünk bele egy perbe. Úgy éreztük, mindig betartottuk a technikai szabályokat az Ausztrál Nagydíj során. Sajnáljuk Danielt (Ricciardo), hogy nem kapta vissza a helyezéséért járó 18 pontot, amit megérdemelt volna. Folytatni fogjuk a kemény munkát, hogy a továbbiakban a lehető legtöbb pontot gyűjtsük össze a csapatnak. Tovább kell lépnünk és már csak az előttünk álló Kínai Nagydíjra koncentrálunk.”

A Formula 1 mezőnyéből több csapat vezetője is képviseltette magát a párizsi meghallgatáson, köztük a Mercedes ügyvédje, Paul Harris is, aki erélyesen fellépett a Red Bull tette ellen, és szerinte ha az eset megismétlődik, a címvédő alakulatot a Formula 1, 2014-es világbajnokságából való kizárással kell büntetni, elrettentő példaként a szabályok betartására.
 Címkék:   Formula 1  Red Bull Racing  Daniel Ricciardo  Christian Horner  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas