Drámian botrányos meccs után Brassó az új hokibajnok


A román jégkorongbajnokság mindent eldöntő, hetedik mérkőzésén sokáig a HSC Csíkszereda állt nyerésre, de az utolsó percekben megfordította az állást a brassói csapat. Kevin Wehrs bombája másodpercekkel a vége előtt akadt be a vendégek kapujába.

HIRDETÉS


Rendkívül izgalmas, ugyanakkor pattanásig feszült sorozatot vívott az országos bajnoki címért Brassó és Csíkszereda jégkorongcsapata. A hétmeccses küzdelem csütörtök este a brassói jégcsarnokban ért véget, méghozzá úgy, hogy három másodperccel a vége előtt az idegenben szereplő fél levonult a pályáról és már nem is tért vissza a jégre.

A székelyföldi együttes nehezen viselte, hogy a biztosnak tűnő győzelem kicsúszott a markából. Moldován Ervin emberelőnyös góljának köszönhetően a HSC 3:1-re vezetett az utolsó harmad elején, ezt a fórt sikerült is tartani egészen a hajráig, amikor is a brassóiak előbb szépítettek, egyenlítettek, majd Kevin Wehrs lövésével megnyerték az összecsapást.

A Brassói Corona második találata kettős emberelőnyben született, valamivel később, az egyenlítés után Stanislav Kozuch sportszerűtlen viselkedésért meccsbüntetést kapott, így a legvégén újra emberhátrányban szerepeltek a kék-fehérek. Ezt ki is használta a hazai alakulat, amely a finisben átvette a vezetést, a csíkiaknak pedig jóformán nem maradt idejük válaszolni.

Három másodperccel a vége előtt a vendégek testületileg elhagyták a csatateret, igaz nem a legbékésebb hangulatban. Jól jelzi a csíkiaik dühét, hogy a bírókat szidalmazó Becze Tihamért nehezen tudták az öltöző felé irányítani az illetékesek. Stanislav Kozuch büntetéseit leszámítva a külföldi játékvezetők 26 percnyi büntetést osztottak ki a HSC-nek, a Corona hokisai ezzel szemben kilenc kisbüntetést szenvedtek el.

Brassói csapat legutóbb 1925-ben nyerte meg a román jégkorongligát, másfelől Kari Rauhanen legénységének győzelmével megszakadt a HSC Csíkszereda (korábban Csíkszeredai Sportklub) 2006 óta tartó hegemóniája, az elmúlt nyolc kiadás során nem talált legyőzőre a Hargita megyei alakulat. Ami a 2013-14-es szezont illeti, az már korábban eldőlt, hogy a Gyergyószentmiklósi Progym végez a harmadik helyen, a kisdöntőben a Steaua maradt alul.Címkék:   jégkorong  Brassói ASC Corona  HSC Csíkszereda  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas