Őrizetbe vették Dumitru Dragomirt


Őrizetbe vették Dumitru Dragomirt, a Román Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) nemrég leváltott elnökét, aki ellen sikkasztás, adócsalás és pénzmosás gyanújával indított bűnvádi eljárást hétfőn a bukaresti ügyészség.

HIRDETÉS


Dragomir 1996-tól 2013-ig, négy cikluson keresztül vezette a 18 klubcsapatot tömörítő, a román bajnokságot szervező ligát, 2000 és 2008 között pedig parlamenti képviselő is volt a Nagy Románia Párt színeiben.

A vádhatóság szerint Dragomir 2011 és 2013 között 3 millió euróval károsította meg az LPF-et azáltal, hogy a televíziós közvetítési jogok értékesítésekor fiktív cégeket iktatott közbe és az ezek által felszámolt jutalék egy részét eltulajdonította.

A román labdarúgás körüli illegális pénzügyi manőverek miatt több közismert fuballista és sportvezető került már börtönbe. Márciusban a bukaresti ítélőtábla jelentős mértékű adócsalásért letöltendő börtönbüntetésre ítélte jogerősen a román futball nyolc közismert vezetőjét. Közöttük van - és jelenleg hároméves börtönbüntetését tölti - Gheorghe Popescu, aki játékosként 115-szörös román válogatott volt és jó eséllyel pályázott a Román Labdarúgó-szövetség elnöki posztjára.
 

MTI/Sportoldal.roCímkék:   Labdarúgás  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas