Újra a szakadék szélén a Hamburg


Ádáz harc zajlik a kiesés elkerüléséért, a német labdarúgó bajnokság első osztályában. A 28. forduló vasárnapi játéknapján pedig ismét a veszélyzónába került a patinás Hamburger SV. Az északiak a Mönchengladbach otthonában szenvedtek vereséget. A másik összecsapás a Werder Bremen győzelmét hozta. A zöldek távolodnak a kiesőzónától.

HIRDETÉS


Huszti Szabolcsék nincsenek túl jó formában, az utóbbi időszak gyengélkedésének köszönhetően pedig, egyre inkább hátra fele kell tekintgetniük. Ezúttal a Werder Bremen vendégeskedett az AWD Arénában, és tette mindezt nagyon bátran, az első félórában uralva a játékot. A 43. percben azonban a hazaiak szabadrúgáshoz jutottak, amit Huszti révén-és a kapus közreműködésével-sikerült gólra váltani. A második félidőben is jobbak voltak a vendégek, ezúttal pedig a gólok is megérkeztek. Előbb Di Santo talált be egy kontra végén, majd mikor az ellenfél már elhitte, hogy kihúzhatja döntetlennel, érkezett Prödl és megnyerte a meccset csapatának.


A játéknap záró mérkőzésén két, különböző célokért küzdő, egyesület csapott össze. A Borussia Mönchengladbach még mindig harcban van az európai kupaindulást biztosító pozíciók egyikéért, a Hamburg viszont a kiesés elől menekül minden erejével. Ennek mintegy bizonyítékaként Zoua meg is szerezte a vezetést a kikötő városiaknak. Szűk félóra elteltével Filip Daems büntetője utáni ismétléssel, egyenlíteni tudott a ’Gladbach. A szünetre így döntetlennel vonulhattak a csapatok, a vendégek pedig reménykedhettek a pontszerzésben. Ez a remény azonban csak a találkozó utolsó negyedórájáig tartott, ekkor ugyanis Raffael valamint Dominguez villámgyorsan eldöntötte az összecsapás sorsát. A Hamburg ezzel az utolsó előtti, automatikus kiesést jelentő helyre csúszott vissza.


Bundesliga 28. forduló, Eredmények:


Hannover 96–Werder Bremen 1–2 (Huszti 43., ill. Di Santo 57., Prödl 90.)
Borussia Mönchengladbach–Hamburger SV 3–1 (Daems 37., Raffael 75., Á. Domínguez 78., ill. Zoua 28.)


 Címkék:   labdarúgás  bundesliga  huszti  hamburg  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas