Ismét felbőgnek a motorok


A hétvégén Brassóban kezdődik a román országos ralibajnokság 2014-es kiírása, az előző szezonban bronzérmes Szabó Gergő, Borbély Károly páros ismét a dobogón zárna.

HIRDETÉS


A hét futamból álló bajnokság mezőnye az előző szezonhoz képest még kiegyenlítettebbé vált, a legnagyobb esélyes azonban idén is a címvédő Francois Delecour. A brassói verseny előtt Borbély Károllyal, a kétszeres román bajnok Szabó Gergő navigátorával beszélgettünk.

Hogyan sikerült a felkészülés, a tesztidőszak az idei szezonra?
A legkomolyabb tesztelés az elmúlt hét végén a Doftana-völgyében zajlott, ahol a téli felújítás után az autót sikerült beállítani. A tesztidőszak nagyon jól sikerült, így most már várjuk a szezonnyító futam rajtját. Úgy tűnik idén Brassóban nem kell az időjárási körülményekkel foglalkozni, és minden adott lesz egy jó versenyre. Pénteken öt, szombaton hat próbát rendeznek.

Milyen az autó, és a csapat?
Evo 10-es Mitsubishi Lancerrel versenyzünk, mely R4-es specifikációjú. A tavalyhoz képest új a futómű és a turbó is, emellett – ahogy minden szezonban – a motor is felújításra került. 2014-ben csatlakoztunk a BCR Leasing Rally Team csapathoz, így külsőleg is megújult az autó.

 

Milyen célokkal vágnak neki a szezonnak, milyen a mezőny?
Az előző évi harmadik hely után idén is szeretnénk dobogóra állni a szezon végén. A cél, hogy konstansabbak legyünk és hibamentesen teljesítsük a futamokat. Idén gazdasági okok miatt hét futamból áll a bajnokság, így akár egy hiba is sokba kerülhet. Több csapat is erősödött, a mezőny pedig a tavalyihoz képest is kiegyenlítettebb lett. A legnagyobb esélyes most is a címvédő Francois Delecour, de mögötte nagyon nagy verseny várható.

Tervezik-e, hogy idén is elindulnak az Európai Ralibajnokság néhány futamán?
Minden energiánkat a román bajnokságra szeretnénk fordítani, így nem tervezzük, hogy a belföldi futamokon kívül máshol is rajthoz állunk.

A 2014-es román ralibajnokság versenynaptára:
1. Március 20-22: Brassói Tess Rali
2. Május 9-10: Aradi Rali
3. Május 29-31: Danube Delta Rali
4. Június 21-21: Kolozsvári Transilvania Rali
5. Július 25-26: Bákói Rali
6. Szeptember 5-6: Iași Rali
7. Szeptember 26-27: Hargita Rali
 Címkék:   Rali  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas