Érsekújvár a MOL Liga hatodik kiadásának bajnoka


Jó iramú, sportszerű küzdelmet hozott a döntő hatodik összecsapása, melynek végén a szlovákiai csapat örülhetett. Brassói oldalon négy emberelőny is kihasználatlanul maradt.

HIRDETÉS


A brassói jégcsarnokban csütörtök este véget ért a jégkorong MOL Liga 2013/14-es szezonja. A házigazdák kiegyenlíthették volna az összesített állást, ehelyett az érsekújvári hokisok lezárták a párharcot. Robert Spisak játékosai rendkívül magabiztosan szerepeltek az erdélyi városban: az első játékrészben megszerzett előnyüket bebetonozták a
középső harmadban, így az utolsó húsz percben legfőképpen a védekezéssel voltak elfoglalva.

Kari Rauhanen legénysége hiába hajtott, a vereség egyre biztosabbnak tűnt, ahogy teltek a percek, majd négy másodperccel a vége előtt Miroslav Stefanka forgatta meg a kést a vendéglátókban: a HC Nové Zámky kapitánya az üresen maradt kapuba csúsztatta a korongot, beállítva az 1–4-es végeredményt.A mérkőzésen mindössze öt kiállítást jegyeztek, ezek döntő többségét a szlovákiai csapat szenvedte el. Érdekesség, hogy két alkalommal azért kellett leülniük a büntetőpadra a vendégjátékosoknak, mert egyszerre túl sokan voltak a jégen. A hazai drukkerek nagy sajnálatára a brassói emberfórok kihasználatlanul maradtak, sőt, a 30. percben Erik Weismmann emberhátrányból ütött gólt, követve a korábban eredményes Erik Caladi és Peter Polcik példáját.

Az erdélyi alakulat egyetlen találata a Pozsonyban született Ivan Dornic nevéhez fűződik. A 28 esztendős szlovák center a második harmadban kihasználta, hogy az érsekújváriak kapusa bizonytalankodott egy lövés után, és valahogy beerőszakolta a pakkot a gólvonal mögé. Ez a megmozdulás kevésnek bizonyult a végelszámolásánál, de a vereség ellenére a brassói drukkerek állva tapsolták meg kedvenceiket, akik túltejesítették az idény elején megfogalmazott célkitűzést.

A HC Nové Zámky másodjára indult a nemzetközi jégkorongligában, tavaly az elődöntőben búcsúztak a felvidékiek.

Jégkorong MOL Liga, rájátszás
Döntő, hatodik mérkőzés


Brassói ASC Corona–HC Nové Zámky 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)
Gólszerzők: Ivan Dornic (34.), ill. Erik Caladi (14.), Peter Polcik (21.), Erik Weissmann (30.), Miroslav Stefanka (60.)
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Kapura lövések: 21–28
Összesített végső állás: 2–4

Hazaiak: Patrik Polc, Fülöp Rajmond (kapusok) – Mastelariu Zsolt, Juhamatti Hietamaki, Péter Róbert, Zsók Levente – Kevin Wehrs, Jegvenyij Piszarenko, Antal Zsombor, Martin Saluga, Ivan Dornic – János Imre, Nagy Csaba, Molnár Zsolt, Andrej Butocsnov, Imecs Attila – Dennis Dumitru, Bálint Zsolt, Virág Csanád, Petres Magor Tivadar. Vezetőedző: Kari Rauhanen.

Vendégek: Jan Chovan, Pavel Krajcovic (kapusok) – Jakub Hrudik, Pavel Kowalczyk, Albin Podstavek, Marek Uram, Peter Polcik – Vladimir Kames, Martin Baron, Lubomir Hurtaj, Ondrej Stefanka, Martin Frolik – Andrej Sucharda, Michal Siska, Erik Weissmann, Miroslav Stefanka, Erik Caladi, Martin Uhnák – Lukas Ruzicka, Marek Dubec, Martin Král. Vezetőedző: Robert Spisak.Címkék:   jégkorong  MOL Liga  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas