Zsók Levente triplázott, szépített a Corona


Zsók Levente mesterhármassal vezette győzelemre a MOL Liga-elsőségért harcoló Brassói ASC Coronát. Az érsekújváriak összesített előnye rögtön megfeleződött, pénteken akár egyenlíthet az erdélyi jégkorongcsapat.

HIRDETÉS


Kari Rauhanen jégkorongozóinak tanácsos volt begyújtani a rakétákat, hogy ne legyen még nagyobb a baj. Az első mérkőzéseket ugyanis hibátlan teljesítménnyel tudta le a döntőt hazai pályán kezdő érsekújvári csapat, amely vasárnap 4–2 arányban, másnap pedig aranygóllal nyert.

A hétfői találkozón mindössze 28 másodperc telt a hosszabbításból, amikor Vladimir Kames véget vetett a csatának. Igaz, a brassóiak emberhátrányban hokiztak ekkor, hiszen a harmadik játékrész végén Zsók Leventét fejre irányuló támadásért kettő plusz tíz percre kiállította a játékvezető.

Ugyanaz a Zsók csütörtök este mesterhármast tett le az asztalra. A házigazdák az ő góljával kerültek előnybe a 14. percben, majd amikor Albin Podstavek a második harmad elején egyenlített, a csíkszeredai támadó kisvártatva újból mattolta az érsekújvári kapust. Zsók a 32. percben teljesítette be a „hat-tricket”.

Rajta kívül Martin Saluga, Imecs Attila, illetve Ivan Dornic volt eredményes, utóbbi üres kapus góllal állította be a 6–3-as végeredményt. A szlovákiai gárdából Podstavek duplázott, de feliratkozott a gólszerzők közé Martin Uhnák is.

Patrick Polc három bekapott gólja ellenére nagy hatékonysággal védett, összesen 39 lövést hárított. A vendégeknél közel sem volt tökéletes a kapusteljesítmény, ezt jelzi az utolsó harmadban bekövetkezett csere: Pavel Krajcovic váltotta Jan Chovant.

Péntek este 19 óra 30 perckor kezdődik a döntő negyedik felvonása, a Brassói ASC Corona saját otthonában egyenlíthet.

Jégkorong MOL Liga, rájátszás
Döntő, 3. mérkőzés (brassói jégcsarnok)


Brassói ASC Corona–HC Nové Zámky 6–3 (1–0, 3–1, 2–2)
Gólszerzők: Zsók Levente (14., 23., 32.), Martin Saluga (34.), Imecs Attila (45.), Ivan Dornic (59.), ill. Albin Podstavek (21., 53.), Martin Uhnák (53.)
Kapura lövések: 28–42
Kiállítások: 4, ill. 36 perc (ebből Erik Caladi 10 perc fegyelmi + végleges kiállítás)

Összesítésben 2–1-re vezet a szlovákiai csapatCímkék:   jégkorong  MOL Liga  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas