MOL Liga-döntő: brassói csatavesztés Érsekújváron


Az utolsó pihenőre még előnnyel vonultak, végül azonban kétgólos vereséget szenvedtek a felvidéki városban Kari Rauhanen jégkorongozói. Nincs sok idő a sebek nyalogatására, ma este a döntő második felvonása következik.

HIRDETÉS


Az érsekújvári jégcsarnokban vasárnap elkezdődött a MOL Liga 2013/2014-es idényének fináléja. Az egyik fél négy győzelméig tartó párharcban a szlovákiai csapat a kedvezményezett, a HC Nové Zámky jobban teljesített az alapszakasz során a Brassói ASC Coronánál, így az erdélyi együttes lemondhatott a pályaelőnyről.

Az első mérkőzésen a nyolcadik percig kellett várni az első gólra, Peter Polcik és Martin Uhnák közreműködésével Erik Caladi jutatta a gólvonal mögé a korongot. Erre Roberto Gliga felelt a harmad második felében, így húszpercnyi játék után egyenlőre álltak a csapatok. A középső játékrészben egy találat született, ezt pedig Péter Róbert jegyezte, ám az utolsó felvonásban nem tudta tartani riválisát a brassói alakulat. Albin Podstavek 15 másodperc alatt egalizált, majd Vladimir Kames és Erik Weissmann góljával 4–2 lett a végeredmény. Utóbbi az üres kapuba talált be másodpercekkel a vége előtt.

„Nagyon jól játszottunk, igazi playoffhokit láthattak a nézők. Az utolsó harmadban vesztettük el a meccset, de nincs idő ezen tépelődni, már a hétfői mérkőzésre kell gondolnunk. Nem adjuk fel, meccset akarunk nyerni Érsekújváron” – értékelt röviden a vesztes csata után Kari Rauhanen, a Brassói Corona finn trénere.

Robert Spisak, az érsekújváriak vezetőedzője a következőket nyilatkozta az icehockey.hu-nak: „Az első harmad első 10 percében eldönthettük volna a meccset, de nem tettük, ez pedig a hokiban – és különösen a rájátszásban – megbosszulja magát. A második harmadban rossz ütemben, sok hibával játszottunk, amit az ellenfél kegyetlenül kihasznált és megszerezte a vezetést. A harmadik harmadban átálltunk három sorra és ez meghozta az eredményt.”

Kelet-európai idő szerint 18 óra 45 perckor kezdődik a döntő második felvonása.

Jégkorong MOL Liga, rájátszás
A döntő 1. mérkőzésén

HC Nové Zámky–Brassói ASC Corona 4–2 (1–1, 0–1, 3–0)
Gólszerzők: Erik Caladi (8.), Albin Podstavek (41.), Vladimir Kames (49.), Erik Weissmann (60.), ill. Roberto Gliga (16.), Péter Róbert (30.)
Kapura lövések aránya: 36–25
Kiállítások: 4, ill. 10 perc

Hazaiak: Jan Chovan, Pavel Krajcovic (pótkapus) – Albin Podstavek, Lubomir Hurtaj, Jakub Hrudik, Pavel Kowalczyk, Marek Uram – Martin Baron, Ondrej Stefanka, Martin Frolik, Vladimir Kames, Erik Weissmann – Andrej Sucharda, Erik Caladi, Michal Siska, Martin Uhnák, Peter Polcik – Lukas Ruzicka, Miroslav Stefanka, Martin Král, Pavol Pavesic. Vezetőedző: Robert Spisak

Vendégek: Patrik Polc, Fülöp Rajmond (pótkapus) – Kevin Wehrs, Nagy Csaba, Molnár Zsolt, Martin Saluga, Ivan Dornic – Mastelariu Zsolt, Hietamaki Juhamatti, Péter Róbert, Zsók Levente, Roberto Gliga – Jevgenyij Piszarenko, János Imre, Antal Zsombor, Andrej Butocsnov, Petres Tivadar – Márton Hunor, Bálint Zsolt. Vezetőedző: Kari Rauhanen.Címkék:   jégkorong  MOL Liga  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas