Nehéz Eb-csoportban a magyar pólóválogatott


Rendkívül nehéz hatosba került a magyar férfi vízilabda-válogatott a július 14. és 27. között rendezendő budapesti Európa-bajnokság csoportsorsolásán.

HIRDETÉS


Benedek Tibor szövetségi kapitány világbajnoki címvédő együttese Szerbiával, Németországgal, Horvátországgal, Franciaországgal és Spanyolország találkozik a csoportkörben. A román csapat az A hatosba kapott besorolást.

A magyar női együttes a görög, a holland és a brit gárdával került azonos négyesbe. A vasárnapi sorsoláson a magyar vízilabdázés két kiválósága, az Eb nagykövet Kásás Tamás és Drávucz Rita (fotó) segédkezett.

Forrás: Beliczay László (MTI fotó)

"Még a görögöket kaphattuk volna a németek helyett, akkor aztán a lehető legrosszabb sorsolás valósul meg" – értékelt a férfiak szakvezetője, Benedek Tibor aki úgy vélte, óriási küzdelem lesz a csoportelsőségért, és még az első háromba kerülni se lesz könnyű. Hozzátette, annak örül, hogy rögtön a spanyolokkal kezdenek.
Merész András vb-bronzérmes női csapata számára a legutóbbi Eb-n második görög együttes tűnik a legnehezebb riválisnak, de a britek legyőzése nem okozhat gondot, így a kieséses szakasz elérése szinte kötelező.

A csoportok győztesei közvetlenül az elődöntőbe jutnak, míg a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a legjobb négybe kerülésért. A legutóbbi Eb-n mindkét magyar csapat harmadik lett.

A budapesti Eb csoportsorsolásának eredménye:
férfiak:

A: Montenegró, Olaszország, Görögország, Románia, Oroszország, Grúzia
B: Szerbia, Magyarország, Németország, Horvátország, Franciaország, Spanyolország

nők:
A: Görögország, Magyarország, Hollandia, Nagy-Britannia
B: Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Franciaország
 

MTI/sportoldal.roCímkék:   Vízilabda  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas