Kispályásból nagyfőnök – Răzvan Burleanu a labdarúgó-szövetség új elnöke


Szürke, kimerült a sportágat irányító testület az újonnan megválasztott elnök szerint. Răzvan Burleanu úgy véli, bekövetkezett az a változás, amelytől Mircea Sandu tartott.

HIRDETÉS


Miután a nagy favoritnak vélt Gheorghe Popescut három év és egy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte kedden a bukaresti táblabíróság, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Sorin Răducanu, Răzvan Burleanu, illetve Marcel Pușcas maradt versenyben a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnöki posztjáért.

Utóbbi a szerdai közgyűlés előtt visszalépett és arra biztatta támogatóit, hogy szavazatukkal Burleanut segítsék. A romániai és európai kispályás labdarúgó-szövetség elnöke végül 113 voksot kapott a második körben, szemben Vasile Avram 59 szavazatával.

„Köszönöm a bizalmat, ez óriási megtiszteltetés számomra, szeretnék maximálisan eleget tenni a kötelezettségemnek. Pártatlanságot ígértem, nem fogok csalódást okozni. Csütörtöktől munkához látunk, két hónapon belül teljes lesz a csapatom” – nyilatkozta a FRF új vezetője, aki 24 év egyeduralom után váltotta le Mircea Sandut.


fotó: Agepres

„Íme, a román futballban bekövetkezett az forradalom, amitől Mircea Sandu tartott. A szövetség szürke és kimerült, amilyen Románia is volt a rendszerváltás előtt. A román focit újra az eredményesség pályájára kell helyezni, nyugat felé vesszük az irányt” – tette hozzá a 29 esztendős Burleanu.

Mircea Sandu – akit a szerdai közgyűlésen tiszteletbeli elnöknek választottak – korábban jelezte, ha most új elnöke is lesz a Román Labdarúgó Szövetségnek, szerinte néhány hónapon belül előrehozott választásokat kell majd tartani. Mint ismert, a leköszönő sportvezető Gheorghe Popescut pártfogolta, és miután a Barcelona korábbi hátvédje kikerült a képből, Sandu egyik ellenjelölt programját sem támogatta.

Időközben Burleanu meg is hozta első döntését: Kassai Adalbertet, a szövetség főtitkárát lemondásra szólította fel. Burleanu korábban azzal vádolta a váradszentmártoni származású vezetőt, hogy nyomást helyezett a szavazásra jogosult tagokra, Popescu sikerének érdekében.

Bár az új elnök megválasztása után szinte azonnal felmerült Laurențiu Reghecampf neve, mint lehetséges új szövetségi kapitány, a legfrissebb híradások szerint Burleanu megerősítette posztján a jelenlegi trénert. Amint arról beszámoltunk, Victor Pițurcă legénysége gólnélküli döntetlent játszott Argentínával szerdán este. Az összecsapást a bukaresti Nemzeti Arénában, valamivel több mint 45 ezer drukker előtt rendezték.

 

 Címkék:   labdarúgás  Román Labdarúgó Szövetség   
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas