Bemutatkozik Pintér Attila a magyar válogatott kispadján


A finnek elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozik be Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott élére decemberben kinevezett szövetségi kapitány. A szakember szerint bár a szerdai egy felkészülési mérkőzés, meg kell nézni, hol tart a csapat. A Magyarország–Finnország találkozót a győri ETO Parkban rendezik.

HIRDETÉS


Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a rendszeressé vált összetartásokon gyakorolt taktikai elemekből, mozgásokból minél többet szeretne viszontlátni a finnek elleni barátságos mérkőzésen.
A nemzeti csapat kispadján ezúttal debütáló tréner, a telki edzőközpontban elmondta, biztosan lesznek hibák, ugyanakkor ennek a gárdának igazán majd az Európa-bajnoki selejtezősorozat szeptemberi rajtjára kell olyan erősnek lennie, hogy ne hullajtson értékes pontokat.
Hozzátette: nagyon fontosnak tartja, hogy mindenki a csapat mögé álljon és támogassa.

"Ez egy felkészülési mérkőzés, meg kell nézni, hol tartunk. Olyan játékosoknak is szeretnénk lehetőséget adni, akik korábban kevesebb szerephez jutottak, de meg akarjuk nézni őket" - nyilatkozta a szakember. "Megpróbáljuk a legjobb formában lévő játékosokat pályára küldeni. Szeretném, ha ezen az összecsapáson megmutatnák, kinek mekkora a teherbíró képessége."

Bogdán Ádám sérülésből fakadó hosszabb kihagyást követően újra stabillá tette helyét a Bolton Wanderersben, valamint részt vett a válogatott törökországi edzőtáborozásán is. A kapus elmondta, megismerte a szövetségi kapitány elvárásait, mind a védekezés, mind a támadás terén. A soron következő mérkőzéssel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy az előző Eb-selejtezős sorozatban a magyar csapat kétszer is összecsapott a finnel, s idegenben 2-1-re diadalmaskodott, míg hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott. Így - mint mondta - kijelenthető, hogy a két gárda a képességeit tekintve közel áll egymáshoz.

"Az emlékezetemből kiindulva egy zárt és fegyelmezett csapat lesz az ellenfelünk, de kis odafigyeléssel, a taktikai elemek maximális betartásával meg tudjuk nyerni a mérkőzést" - fogalmazott Bogdán Ádám.

Forrás: www.mlsz.hu

Hosszú kihagyást követően, több mint hat év után kapott újra meghívót a válogatottba Leandro. A ciprusi Omonia Nicosai játékosa elmondta, az új kapitány kinevezésével mindenki tiszta lappal indult, így ő is. Nagyon örült a meghívásnak, az adódó lehetőséggel pedig mindenképpen élni szeretne. Hozzátette: reméli, a nyári átigazolási szezonban sikerül Magyarországra szerződnie, hogy még inkább szem előtt legyen.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a debütálása előtt álló szakember kedden két edzést vezényelt a kerettagoknak. Pintér Attila egyelőre nem szűkítette a keretet, és azt mondta, hogy csak közvetlenül a mérkőzés előtt hirdet kezdőcsapatot a 19 órakor kezdődő győri összecsapásra.

 

MTI
 Címkék:   Labdarúgás  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas