MOL Liga: meglepték a címvédőt


Nem várt eredmény született Dunaújvárosban: a jégkorong MOL Liga elődöntőjének első fordulójában a Brassói ASC Corona 2–1-re nyert vendéglátója ellen. A másik ágon Érsekújvár csapata vezet.

HIRDETÉS


Előkerültek a megkülönböztető sisakok, ez pedig csak egy dolgot jelenthet: elkezdődött a MOL Liga rájátszása! Idén Martin Saluga (Brassói ASC Corona), Ladányi Balázs (Dab.Docler), Tyler Metcalfe (Miskolci Jegesmedvék), valamint Erik Weissmann (HC Nové Zámky) visel ezüstszínű fejvédőt, mivel az alapszakasz során e játékosok gyűjtötték a legtöbb kanadai pontot csapatonként.

A felsorolásból hiányzik a HSC Csíkszereda, azon egyszerű oknál fogva, hogy a székelyföldi együttes nem szerzett elég pontot a rájátszásba jutáshoz. Ugyanerre a sorsra jutott mindkét pesti csapat, az alapszakasz után a ferencvárosiak és az újpestiek is búcsúztak a liga 2013/14-es kiadásától.

A romániai jégkorongot tehát a brassóiak képviselik a nemzetközi bajnokság elődöntőjében, és Kari Rauhanen legénysége nem is akármilyen eredménnyel nyitotta a Dab.Docler elleni párharcot. Dunaújvárosban szerda este rajtolt el az egyik fél három győzelméig tartó ütközet, és a hazai csapat hiába adott le közel dupla annyi lövést, mint ellenfele, Stephan Lundh játékosai elveszítették a pályaelőnyüket.

Patrik Polc 56 védéssel zárta az elődöntő első felvonását, a szlovák kapus mindössze Henrich Jabornik magasan érkező korongjával nem tudott mit kezdeni. Az erdélyi csapatból Virág Csanád és Péter Róbert volt eredményes, előbbi a 28. percben, utóbbi az utolsó harmadban. A brassóiak jól vizsgáztak emberhátrányos védekezésből, a finisben a dunaújvárosiak még kettős fórból sem tudtak betalálni. A végeredmény így 1–2 maradt.

Ellentétben a Brassói ASC Coronával, az alapszakasz-negyedik Miskolci Jegesmedvék nem tudtak idegenben nyerni. A kanadai Jordan Benett Knox megmozdulása után az érsekújváriak már az ötödik percben hátrányba kerültek, de ezt hamar ledolgozták, majd a következő játékrészt már ők kezdték előnyből. Peter Polcik, illetve Pavel Kowalczyk is duplázott a szlovákiai gárdából, a HC Nové Zámky végül 4:2 arányban diadalmaskodott.

Az elődöntő második fordulóját csütörtök este rendezik.

Jégkorong MOL Liga, rájátszás
Elődöntő, első forduló

Dab.Docler–Brassói ASC Corona 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)
Gólszerzők: Henrich Jabornik (28.), ill. Virág Csanád (28.), Péter Róbert (48.)
Kapura lövések aránya: 57–29
Kiállítások: 4, ill. 18 perc

HC Nové Zámky–Miskolci Jegesmedvék 4–2 (2–1, 1–0, 1–1)
Gólszerzők: Peter Polcik (6., 13.), Pavel Kowalczyk (38., 51.), ill. Jordan Benett Knox (5.), Hajós Roland (43.)
Kapura lövések aránya: 44–31
Kiállítások: 10, ill. 8 perc

Csütörtöki program (február 27.)
19:00 Dab.Docler–Brassói ASC Corona
19:00 HC Nové Zámky–Miskolci Jegesmedvék

 Címkék:   jégkorong  MOL Liga  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas