Ismét lehet magyar-román párharc a selejtezőben


Vasárnap délben Nizzában tartják a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását. A magyar válogatott a második kalapban, míg a román a harmadikban kapott helyet.

HIRDETÉS


Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 53 tagországának csapatait nyolc hatos, és egy ötös csoportba sorsolják majd. Utóbbiba - versenyen kívül - a házigazda és a rendező jogán résztvevő franciák is besorolást kapnak, de az ő mérkőzéseik nem számítanak majd bele a küzdelembe. A besorolás oka az, hogy a 2012-es EB-nél is rengeteg FIFA-pontot veszített a két házigazda, tulajdonképpen az EB-nek otthont adó válogatottnak szeretnének felkészülési partnereket és világranglistás pontokat biztosítani. A kilenc-kilenc csoportgyőztes és második, valamint a legjobb csoportharmadik automatikusan kijut a kontinensviadalra, amelyen első ízben 24 együttes léphet pályára. A fennmaradó nyolc csoportharmadik oda-visszavágós rendszerben pótselejtezős párharcokban dönt majd a megmaradt helyekről.

Politikai okokból nem kerülhet egy csoportba Spanyolország és Gibraltár, valamint Örményország és Azerbajdzsán. Az orosz és a grúz szövetség megegyezett, hogy vállalja az egymás elleni mérkőzéseket, ha a két csapatot összesorsolják.
A sorsolást Gianni Infantino, az UEFA főtitkára vezeti Ruud Gullit, a hollandok Európa-bajnok aranylabdása, valamint Bixente Lizarazu, a franciák világ- és Európa-bajnok védője segítségével. Részt vesznek még az eseményen olyan kapuslegendák is, mint Fabien Barthez, Ivo Viktor, Andreas Köpke, Antonis Nikopolidis, Dino Zoff, Vitor Baia és Peter Schmeichel.

A kielemési kalapok:
1. kalap

Spanyolország (címvédő), Németország, Hollandia, Olaszország, Anglia, Portugália, Görögország, Oroszország, Bosznia-Hercegovina
2. kalap
Magyarország, Horvátország, Ukrajna, Svédország, Dánia, Svájc, Belgium, Csehország, Írország
3. kalap
Szerbia, Törökország, Szlovénia, Izrael, Norvégia, Szlovákia, Románia, Ausztria, Lengyelország
4. kalap
Örményország, Montenegró, Skócia, Finnország, Lettország, Wales, Bulgária, Észtország, Fehéroroszország
5. kalap
Izland, Észak-Írország, Albánia, Litvánia, Moldova, Macedónia, Azerbajdzsán, Grúzia, Ciprus
6. kalap
Luxemburg, Kazahsztán, Liechtenstein, Feröer, Málta, Andorra, San Marino, Gibraltár

Leitner Roland
 Címkék:   Labdarúgás   Európa-bajnokság 2016  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas