Alexandru Barbu előkelő helyezése Szocsiban


A kiváló 21. helyen végzett Alexandru Barbu a férfi alpesi sízők műlesikló versenyén a szocsi téli olimpia utolsó előtti napján. Gyorskorcsolyában csapatban is a hollandok a legjobbak, Björgen immár hatszoros olimpiai bajnok.

HIRDETÉS


A rutin és a fiatalság is képviselteti magát a férfi műlesiklók olimpiai dobogóján Szocsiban, hiszen Mario Matt révén 34 éves sportolóé az aranyérem, míg a norvég Henrik Kristoffersen 19 évesen bronzérmet szerzett. A nagy esélyes Marcel Hirscher elrontotta az első futamot, és bár a másodikban remekelt, „csak” ezüstérmes lett. A román Alexandru Barbu (fotó) az első futamot a 44. helyen zárta, de a kiesések és a remek második futam miatt a 21. helyre ugrott előre.

Alpesi sí, férfi műlesiklás:
1. Mario Matt (Ausztria) 1:41.84 p
2. Marcel Hirscher (Ausztria) +0.28
3. Henrik Kristoffersen (Norvégia) +0.83
...21. Alexandru Barbu (Románia) +10.82
Farkas Norbert (Magyarország) kiesett

A sílövőversenyek sztárja Darja Domracseva és Anasztaszija Kuzmina is Oroszországban született, de előbbi fehérororsz, utóbbi szlovák színekben szerzett aranyérmet a szocsi olimpián. A házigazdák a 15. versenynapig mindössze két ezüstöt és egy bronzérmet szereztek , a férfi 4x7.5 km-es váltó azonban megnyerte a várva várt biatlon-aranyat Oroszországnak. Második a német, harmadik az osztrák váltó lett.

Sílövészet, férfi 4x7.5 km-es váltó:
1. Oroszország 1:12:15.9 óra (0 büntetőkör + 8 póttöltény)
2. Németország +3.5 mp (0+2)
3. Ausztria +29.8 (0+7)

Ha a holland gyorskorcsolyázók dominálták az eddigi versenyeket, valahol logikus volt, hogy a csapatversenyben is nyerni fognak. Éselyességüket mind a nőknél, mind a férfiaknál olimpiai csúccsal váltották aranyra, így Hollandia összesen 23 éremmel zárja a szocsi seregszemle gyorskorcsolya versenyeit.

Gyorskorcsolya, női csapatverseny:
1. Hollandia
2. Lengyelország
3. Oroszország

Gyorskorcsolya, férfi csapatverseny:
1. Hollandia
2. Dél-Korea
3. Lengyelország

Hármas norvég sikert hozott a női sífutók 30 km-es versenye, Marit Björgen (fotó) mögött, Therese Johaug és Kristin Steira végzett. Björgen ezzel Szocsiban harmadik, összességében hatodik ötkarikás aranyát nyerte, mellyel utolérte az örökranglistán Ljubov Jegorova sífutót és Lidia Szkoblikova gyorskorcsolyázót. A hat ötkarikás arany mellett három ezüsttel és egy bronzzal is rendelkezik, így ő a legeredményesebb női téli olimpikon.

Sífutás, női 30 km (szabad stílus):
1. Marit Björgen (Norvégia) 1:11:05.2 perc
2. Therese Johaug (Norvégia) +2.6 mp
3. Kristin Steira (Norvégia) +23.6.

Az óriás-műlesiklás után a párhuzamos műlesiklás bajnoka is Vik Vajld lett a férfi hódeszkások mezőnyében,ezzek az amerikai születésű – felesége miatt orosz színekra váltó – sportoló duplázott az olimpián. A nők szombati versenyén Julia Sujmovits személyében osztrák győztest avattak

Párhuzamos műlesiklás, férfi:
1. Vik Vajld (Oroszország)
2. Zan Kosir (Szlovénia)
3. Benjamin Karl (Ausztria).

Párhuzamos műlesiklás, női:
1. Julia Dujmovits (Ausztria)
2. Anke Karstens (Németország)
3. Amelie Kober (Németország).
 Címkék:   Olimpia   Szocsi 2014  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas