Budapest a láthatáron – 11 gólos román vízilabdasiker


Gyakorlatilag bebiztosította a kijutást a júliusi, Budapestnek megítélt Európa-bajnokságra a román vízilabda-válogatott. A Bukarestben rendezett szombati selejtezőt 18:7 arányban abszolválta a hazai csapat.

HIRDETÉS


A hatgólos Nicolae Diaconu vezényletével a román vízilabda-válogatott könnyedén legyőzte Nagy-Britanniát az idei Európa-bajnokság selejtezőjének első mérkőzésén.

Fél távnál még csak két egységgel vezetett Dejan Sztanojevics legénysége, az utolsó negyed előtt azonban minden eldőlt. Összesen kilenc játékos volt eredményes a román csapatból, amely 18:7 arányban győzte le szigetországi ellenfelét. Ha a sunderlandi visszavágón nem történik nagy meglepetés, a román válogatott biztosan utazhat az Európa-bajnokságra.

Budapesten 12 ország legjobbjai ugranak medencébe július 13–26. között. A magyarok mellett a férfi torna biztos résztvevője Szerbia (címvédő), Montenegró (a két évvel ezelőtti kontinensviadal ezüstérmese), valamint a legutóbbi Eb negyedik ötödik, ötödik és hatodik helyezettje: sorrendben Olaszország, Németország, valamint Görögország.

Szombaton és vasárnap további öt selejtezőmérkőzést rendeztek Euróapa-szerte, íme, az eredmények: Ukrajna–Spanyolország 5:17, Szlovákia–Horvátország 8:16, Grúzia–Törökország 8:4, Franciaország–Málta 20:8, Hollandia–Oroszország 9:11.

 

 Címkék:   vízilabda  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas