Újra negyedmillió a tét: EMS One Katowice 2014


Alig ért véget az eddigi legnagyobb díjazású Counter-Strike torna, a Valve az Asussal és az Intellel karöltve újabb, 250 ezer dollár nyereményű versenyt hírdetett meg. Az EMS One kupát március közepén Katowicében, Lengyelországban rendezik.

HIRDETÉS


A Dreamhack Winter (DHW) után ez lesz a második alkalom, hogy a Valve nagyszabású CS:GO kupát finanszíroz. Ez nagyrészt a Counter-Strike közösségnek köszönhető, amely a játék megvásárlásával és a különböző operációk/fegyverek beszerzésével indirekt módon hozzájárul a kompetitív szcéna fejlődéséhez.

A 11,500 férőhelyes Spodek Arena

A márciusi versenyre meghívást kapott a DHW első nyolc helyezettje (fnatic, NiP, Titan [ex-VG], coL, ex-AD, LGB eSports, LDCD [ex-Recursive], über G33KZ), két Európán kívüli csapat (IBUYPOWER és Vox Eminor), valamint már javában zajlanak a pre-selejtezők is.
Két nemzeti pre-kvalifikáció már le is zárult: Franciaországból a Clan-Mystic, míg az északi régióból az n!faculty csapata került ki győztesen. Ők már biztos ott lesznek az Online-döntőn (amely még nem maga a márciusi nagyverseny, csak az „igazi” kvalifikáció), ahol többek között az angol, német, lengyel (2 hely) és CIS-térség (2 hely) nemzeti pre-kvalifikációinak győzteseivel és 8 másik, európai pre-kvalifikációból érkező csapattal küzdenek a 6 kiadó helyért. Így alakul ki a nagyverseny 16-os mezőnye.

Ami a versenyen játszható pályákat illeti, nagy meglepetés nem történt: a 4 alap pálya (de_dust2, de_inferno, de_train, de_nuke) mellett, a de_mirage kapott helyet. Kisebb port kavart, hogy a sokak által kedvelt de_cache ismeretlen okból kifolyólag kimaradt.
Egy biztos, március 14. és 16. között a Counter-Strike közösség szeme Katowicére fog irányulni. Valószínűleg a 100 ezer feletti DHW-döntő nézettsége is meg fog dőlni, látva a CS:GO fejlődését és előretörését.

Leitner Roland

 Címkék:   E-sport  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas