MOL Liga: előzött a HSC Csíkszereda


A pénteki játéknap legnagyobb vesztese a Brassó: Kari Rauhanen legénysége kénytelen volt átadni a tabella negyedik pozícióját a HSC Csíkszeredának. Újpesten nagyon megkínlódott az Érsekújvár.

HIRDETÉS


Amennyiben az alapszakaszt lefújták volna a pénteki mérkőzések előtt, a MOL Liga idei rájátszását a tavalyi döntős HSC Csíkszereda nélkül rendezték volna meg. A csíkiak azonban újra továbbjutó helyen állnak, miután az éllovas Dab.Doclert sikerült legyőzniük hazai jégen. Brassóban elmaradt az erdélyi siker, ami azt jelenti, hogy a Miskolci Jegesmedvék egy lépéssel közelebb kerültek a playoffhoz. Az érsekújváriak újpesti vendégjátéka úgy tűnt, hosszabbításba torkollik, de öt másodperccel a vége előtt Albin Podstavek bevitte a felvidékiek győztes találatát.A HSC Csíkszereda több tényező miatt is favoritpozícióból várhatta a dunaújvárosiak elleni összecsapást. Egyrészt a pontokra a hazai csapatnak volt égető szüksége, ráadásul az Acélbikák kissé fáradtan érkezhettek Székelyföldre, miután a héten a magyar szuperkupáért meccseltek a Sapa Fehérvárral. Ezek fényében talán nem is olyan meglepő a kék-fehérek diadala: a HSC remek középső harmaddal nyert 3–0-ra, Moldován Ervin, Becze Timhaér, valamint Mihály Ede volt eredményes Gál Sándor gárdájából.

Ellentétben a csíkiakkal, a Brassói ASC Corona hokisai gyenge napot fogtak ki pénteken. A találkozón a miskolciak domináltak: már az első negyedben elhúzott kettővel a magyarországi rivális, és a vendéglátók sokáig szaladtak a szépítés után. A záró felvonás elején a nem is olyan régen igazolt Ivan Dornic csökkentette a hátrányt, de a végjátékban ismét a borsodiak remekeltek. A végeredmény így 2–4 lett.

Vasárnap a Dab. Docler ellen javíthat Kari Rauhanen csapata, ugyanezen a napon a misolciak a Vákár Lajos Műjégpályán vendégszerepelnek.

Jégkorong MOL Liga, alapszakasz
Pénteki eredmények


HSC Csíkszereda–Dab.Docler 3–0 (0–0, 3–0, 0–0)
gólszerzők: Moldován Ervin (27.), Becze Tihamér (32.), Mihály Ede (37.)
kapura lövések aránya: 46:29
kiállítások: 6, ill. 12 perc

Brassói ASC Corona–Miskolci Jegesmedvék 1–4 (0–2, 0–0, 1–2)
gólszerzők: Ivan Dornic (45.), ill. Tóth Adrián (8.), Hegyi Ádám (15.), Fliszár Zalán (52.), Láda Balázs (54.)
kapura lövések: 34:34
kiállítások aránya: 8, ill. 22 perc (ebből Tyler Metcalfe tízperces fegyelmi)

Újpesti TE–HC Nové Zámky 2–3 (1–1, 1–1, 0–1)
gólszerzők: Crichton Cody (15.), Virág Csaba (26.), ill. Martin Uhnák (9.), Martin Frolik (32.), Albin Podstavek (60.)
kapura lövések aránya: 36:61
kiállítások: 8, ill. 8 perc
 Címkék:   jégkorong  MOL Liga  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas