A változás szele fúj az e-paradicsomban


A pénz hiányában igazi trenddé vált a csapatok mögött álló szervezetek visszalépése, új cégek belépése az eSport világába, és új csapatok igazolása. Lássuk tehát mi történt december óta a virtuális paradicsom CS:GO divíziójával.

HIRDETÉS


A sort, a Dreamhack Winteren (DHW) legjobb 8 között végző Copenhagen Wolves nyitotta, akiknek a sajtóközlemény szerint a fizetésekről nem sikerült megegyezni a szervezettel. A decemberben szponzor nélkül maradt csapat über G33KZ néven folytatta a versenyzést a következő felállással: Andreas "Xyp9x" Højsleth, Nicolai "device" Reedtz, Henrik "FeTiSh" Christensen, Nicolaj "Nico" Jensen, Peter "dupreeh" Rasmussen. Január közepén azonban nézetkülönbségek miatt a csapat kitette Nicót a csapatból, helyére pedig az ugyancsak dán nemzetiségű, n!faculty csapatából érkező René "cajunb" Borg került.

A követkető decemberi áldozat a lengyel Universal Soldiers csapata volt, akiket csupán 4 hónap után menesztettek. A csapat egyik játékosának, TaZ-nak a nyilatkozatából kiderült, hogy a játékosok elégedetlenek voltak a névadó céggel és nem kapták meg a kellő támogatást. A csapat gyökereihez visszatérve AGAiN (Wiktor "TaZ" Wojtas, Filip "Neo" Kubski, Jarosław "pasha" Jarz±bkowski, Janusz "Snax" Pogorzelski, Paweł "byali" Bieliński) néven futott tovább január közepéig, amikor a Virtus.pro igazolta le őket.

A visszatérő orosz gigász

Az év utolsó napja is hozott egy szerződésbontást: a júliusban felbomló Virtus.pro-ból és két Na’Vi játékosból létrejött Astana Dragons hagyta ott organizációját. A nagy, NiP-et megdöntő reményekkel csatába szálló sárkányok túl nagy fába vágták fejszéjüket, ugyanis sikerek helyett, sorozatos bukások érték a csapatok. A DHW-n csupán a legjobb 8-ig jutottak, és a StarSeries-ben is csak a negyedik helyet csípték el. A szerződésbontás ellenére a csapat (Dauren "AdreN" Kystaubayev, Kirill "ANGE1" Karasiow, Mihail "Dosia" Stolyarov, Yegor "markeloff" Markelov, Emil "kucher" Akhundov) együtt maradt és közleményük alapján nagy reményekkel vágnak neki a 2014-es szezonnak is.

Voltak azonban új szerződések is: az új év első hete a singapore-i Titan cég belépését hozta az eSport világába. A cég a csődbe jutott VeryGames csapatát karolta fel. Fizetésen és teljes támogatáson kívül egy gaming-házat is biztosított a szervezet a csapatnak Brüsszelben – eddig ilyen kondíciókkal egyetlen csapat, a svéd NiP rendelkezett. A Titan első megmérettetése az ESEA Dallas-i nagydöntője volt, ahol a döntőben az IBUYPOWER ellen elvéreztek. A Titan tagjai: Kévin "Ex6TenZ" Droolans, Nathan "NBK" Schmitt, Edouard "SmithZz" Dubourdeaux, Adil "ScreaM" Benrlitom, Richard "shox" Papillon.

 A csapat az új logóval

Az egyik legérdekesebb történet Franciaországból érkezett az év első hónapjában. Kezdődött az egész a DHW-n remekül szereplő Recursive felbomlásával, mely Nameless névre keresztelt csapat (Vincent "Happy" Cervoni, Robin "GMX" Stahmer, Kenny "kennyS" Schrub, Kévin "Uzzziii" Vernel, Mathieu "Maniac" Quiquerez) a legjobb 8-ig jutott, ahol a leendő győztes, fnatic csapatától szenvedett 2-1-es vereséget. Aztán érkezett az LDLC cég, aki elrabolva az ESWC győztes Clan-Mistykből Dan "apEX" Madesclairet és Hovik "KQLY" Tovmassiant, valamint a Namelessből Vincent "Happy" Cervonit, Kévin "Uzzziii" Vernelt és Mathieu "Maniac" Quiquerezt új csapatot hozott létre. Az augusztus óta csapat nélkül lévő LDLC.com megkapta a Recursive által kiharcolt EMS One Katowice meghivót is. Az LDCL csapata: Vincent "Happy" Cervoni, Kévin "Uzzziii" Vernel, Mathieu "Maniac" Quiquerez, Dan "apEX" Madesclaire, Hovik "KQLY" Tovmassian. A két hoppon maradt csapat (Clan-Mistyk és Nameless) sem maradt tétlenül, összeállva ők képezik az új Clan-Mistyket (Robin "GMX" Stahmer, Kenny "kennyS" Schrub, Michael "HaRts" Zanatta, Fabien "KIOSHIMA" Fiey, Gordon "Sf" Giry), akiknek a francia nemzeti EMS One Katowice pre-kvalifikáción már sikerült megszerezniük az első helyet.

A legutóbbi szerződésbontás a napokban történt: csupán 24 órával a csapat északi EMS One Katowice pre-kvalifikációs sikere után, az n!faculty pénzhiányra hivatkozva menesztette játékosait. Az új szervezetet kereső csapat jelneleg az unu.AiN (Phillip "Aizy" Aistrup, Lukas "gla1ve" Rossander, Mathias "MSL" Lauridsen, Jacob "Pimp" Winneche, Rasmus "raalz" Steensborg) név alatt fut.

Csapatok és szervezetek tehát jönnek és mennek, azonban egy biztos, a színvonal marad, a játék népszerűsége pedig egyre csak nő.

Leitner Roland
 Címkék:   E-sport  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas