Eurobasket 2015: sorsoltak Barcelonában


Barcelonában kisorsolták a 2015-ös férfi kosárlabda-Eb utolsó selejtezőfordulójának csoportjait. A román válogatott Lettország, Svédország, valamint Szlovákia nemzeti csapatával került azonos négyesbe. A magyarok portugálokkal, grúzokkal és csehekkel meccselnek az augusztusi hónap folyamán.

HIRDETÉS


Az elmúlt év nyarán a román és a magyar válogatott is megpróbált kijutni az ukrajnai Európa-bajnokságra, de mindkét vállalkozás kudarcba fulladt. Az első ránézésre kissé bonyolultnak tűnő selejtező első körében egyik válogatottnak sem sikerült a csoportkörből való továbbjutás. A kvalficikációt végül az észtek nyerték meg. A balti állam kosarasai Bulgáriát múlták felül az oda-visszavágós döntőben, így ők biztosan ott leszenek a kontinensbajnokságon.

Idén augusztusban 26 ország csapata verseng a maradék 13 helyért. A Katalóniában rendezett hétfői sorsoláson hét csoportba osztották az együtteseket. Mindegyik csoportból továbbjut az első helyezett, továbbá a legjobb hat csoportmásodik is utazhat az Európa-bajnokságra. A legjobb másodikok rangsorának összeállításánal az Európai Kosárlabda Szövetség nem veszi figyelembe azokat az eredményeket, amelyeket az érintett csapatok a negyedik helyezett ellen értek el a csoportjukban.

A teljes csoportbeosztásért klikk a fotóra!

A román válogatott első meccsét augusztus 10-én játssza Szlovákiában. Ezt követően a svédek látogatnak Romániában, majd még ugyanazon héten lettországi kiszállás szerepel a programban. A magyarok Portugáliában kezdenek, és mielőtt Csehországba utaznának, Grúziát látják vendégül. Mind a magyar, mind a román alakulattól bravúrszámba menne egy esetleg kijutás.

A torna eddigi biztos résztvevői: Ukrajna (házigazda jogán), Spanyolország, Franciaország, Horvátország, Szlovénia, Litvánia, Szerbia, Észtország, Finnország, Görögország, Törökország.

 Címkék:   kosárlabda  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas