Futsal-Eb: negyeddöntős a román csapat


Bár második csoportmérkőzését elveszítette, a román futsal-válogatott továbbjutott a belgiumi Európa-bajnokság következő fázisába. A csütörtök esti találkozót egy góllal nyerték az ukránok.

HIRDETÉS


Készülhet a negyeddöntőre Románia teremlabdarúgó-válogatottja, amely a belgiumi Eb csoportkörének második fordulójában nem tudta megismételni két nappal ezelőtti kiváló teljesítményét. A házigazdákkal ellentétben, Ukrajna legjobbjai kemény diónak bizonyultak, az északi szomszédok Dmitro Sorokin 18. percben szerzett góljával bezsebélték mindhárom pontot. Mindez azt jelenti, hogy az A-csoport utolsó mérkőzése előtt (az ukrán-belga összecsapást febuár elsején rendezik) egyvalami biztos: Románia ott lesz a nyolc között.


Jelenleg ugyan az ukránok állnak a csoport élén, de Nelu Stancea együttesének olyannyira izmos a gólaránya, hogy innen már nem lehet elbukni a továbbjutást. Első helyen abban az esetben végezne a csapat, ha Belgium kevesebb, mint tíz góllal, de legyőzné az ukránokat. Amennyiben a hátramaradt meccsen nem belga győzelem születne, úgy a románok biztosan a második helyen maradnának.


Az egyenes kieséses szakaszban két kemény ellenfél is útját állhatja a román válogatottnak, a B csoport két továbbjutója már biztosan Portugália és Oroszország lesz, a csoportelsőség kiléte azonban a két ország egymás elleni meccsén dől el.


 Címkék:   teremlabdarúgás  Románia  
Hozzászólások


Név:
Email:
Hozzászólok:
captcha
Biztonsági kód

Jelenleg nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!


GyorshírekBlogok

Partnerek

Transindex

Támogatók

Communitas